Ploieşti: Numărul înscrierilor la Universitatea Spiru Haret a scăzut dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Numărul înscrierilor la Universitatea Spiru Haret a scăzut dramatic
Ploieşti: Numărul înscrierilor la Universitatea Spiru Haret a scăzut dramatic

În plină perioadă de înscriere, curtea Centrului de Învăţământ al Universităţii Spiru Haret de la Ploieşti este aproape goală.

Absolvenţii de liceu nu se mai înghesuie să se înscrie la facultăţile Universităţii aşa cum se întâmpla în alţi ani. După cum ne-a declarat directorul Centrului, Gabriel Ţaga, „anul acesta s-au înscris 60 de elevi, aproximativ 20% din câţi se înscriseseră anul trecut. Acest lucru vine pe fondul evenimentelor care s-au petrecut în ultima perioadă şi a publicităţii negative care ne-a fost făcută la nivel naţional”.

Muţi absolvenţi de liceu sunt reticenţi în a se înscrie la Universitate de teamă că după ce vor plăti taxele şi vor trece examenele, centrul s-ar putea desfiinţa. „Am venit să mă uit să văd ce posibilităţi aş avea, dar nu prea cred că o să mă înscriu. După tot ce s-a întâmplat, mi-e frică să nu rămân în mijlocul semestrului pe drumuri”, ne-a spus Irina, pe care am găsit-o în curtea universităţii.

Alţii, în schimb, spun că dacă se va desfiinţa centrul de la Ploieşti se vor transfera la Bucureşti, la învăţământul la zi. „Am venit să mă înscriu la Facultatea de Management Financiar-Contabil. Am stat puţin în dubiu până să vin, dar pe urmă m-am gândit că oricum mă transfer la facultate la Bucuresti”, ne-a spus Marius Irimia.

Vor contesta Hotărârea de Guvern
Referitor la hotărârea de Guvern emisă săptămâna trecută prin care învăţământul la distanţă se desfiinţează integral din toate centrele Universităţii "Spiru Haret", Gabriel Ţaga a precizat că “după ce va apărea în Monitorul Oficial, reprezentanţii universităţii vor contesta în instanţă hotărârea ca fiind neconstituţională şi discriminatorie. Fie se desfiinţează învăţământul la distanţă de la toate facultăţile, fie va rămâne în continuare ca şi până acum”.

Perioada de înscriere la centrul de la Ploieşti va dura până în luna octombrie, existând posibilitatea prelungirii acesteia. În prezent, există aproximativ 9.000 de studenţi înscrişi la facultăţile de la Bucureşti şi Braşov care dau examen la Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite