Uniformele şcolarilor dau de lucru croitoreselor. O ţinută vestimentară pentru elevi costă între 100 şi 200 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înaintea debutului noului an şcolar, croitoriile din Ploieşti sunt asaltate de părinţii elevilor, care dau comenzi pentru uniforme, dar şi de cadrele didactice care vor să arate impecabil la clase.

Părinţii elevilor de clase primare şi gimnaziale au fost invitaţi de către învăţători şi diriginţi la şedinţe pentru a stabili cu ce ţinută vestimentară vor trebui să se prezinte copiii la ore, începând cu data de 12 septembrie.

Cele mai pretenţioase la acest capitol sunt unităţile de învăţământ de top din Ploieşti, cum ar fi Colegiul „Jean Monnet“(fostul Liceu Pedagogic) sau Şcoala „Sfântul Vasile“, ai căror reprezentanţi au transmis deja părinţilor că ţin cu tot dinadinsul ca elevii să poarte uniforme personalizate, pe fiecare clasă în parte.

Uniforme personalizate

Aşa se face că, la mai puţin de o săptămână de debutul noului an şcolar, croitoriile din Ploieşti abia mai fac faţă numărului mare de comenzi pentru haine ce pot fi îmbrăcate în timpul cursurilor.

„Părinţii au venit la noi şi au comandat ce li s-a spus la şcoală. Avem de făcut sute de uniforme pentru clasele primare şi gimnaziale. Pentru bobocii Şcolii Sfântul Vasile, de exemplu, am croit ţinute compuse din 2 şi 3 piese. Folosim o stofă de foarte bună calitate, de Buhuşi", explică Dana Ionică, designer vestimentar, la un atelier de croitorie situat pe Bulevardul Republicii din Ploieşti.

„Pentru fete lucrăm sarafane, fuste şi sacouri, iar pentru baieţi veste şi pantaloni. Nu prea se mai poartă culorile închise, acum sunt preferate combinaţiile de culori, grena sau roşu cu negru sau albastru deschis", a mai spus croitoreasa.

O uniformă făcută pe comandă costă între 100 şi 200 de lei. Cele mai ieftine uniforme pentru şcolari, gata croite, se găsesc în hipermarketuri, cu preţuri între 30 şi 50 de lei, în funcţie de numărul pieselor din care sunt compuse.

Interesate sunt şi cadrele didactice, care vor să fie cochete la festivitatea de început de an, dar şi la clase. „Mi-am ales modelul dintr-o revistă. Vreau ceva frumos, simplu şi elegant, care să se potrivească la un pantof cu toc. Am luat material de la croitorie şi cu tot cu mâna de lucru mă duce undeva la 150 de lei", a spus Maria Leontin, o învăţătoare de 34 de ani, din Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite