Un transport agabaritic, cu o lungime de 110 metri, a tranzitat judeţul Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un transport agabaritic a bulversat, astăzi, traficul, în apropiere de Ploieşti.

Este vorba de o piesă care a ajuns la centrala electrică de la Petrobrazi. Pentru transportarea utilajului până la destinaţie au fost luate luate măsuri speciale. Şi asta pentru că turbina de gaz a fost adusă de la Olteniţa pe 365 de roţi, fiind trasă de două camioane de mari dimensiuni şi împinsă de un altul. Transportul agabaritic, cu o lungime de 110 metri şi o greutate de 600 de tone a circulat pe şosele cu o viteză de cel mult 20 de kilometri pe oră.

"Se iau măsuri speciale pentru că în zonele de trecere la nivel cu calea ferată dar şi în localităţi trebuie să oprim şi să ridicăm firele de înaltă tensiune, sau să demontăm indicatoare şi semne de circulaţie pentru a putea intra cu transportul. În plus, cum a fost cazul traversării podului de peste Teleajen, din zona Bucov, a fost nevoie de blocarea totală a circulaţiei pentru că s-a trecut pe ambele sensuri ale podului", ne-a declarat Daniel Săvulescu , unul dintre însoţitorii transportului agabaritic.

Utilajul a ajuns, fără incidente, în această după -amiază, la Rafinăria Petrobrazi, după un drum de 48 de ore. Este unul dintre cele mai mari transporturi efectuate în România, o piesă similară ajungînd în Prahova în urmă cu două luni.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite