Un avocat din Ploieşti şi-a făcut singur dreptate. S-a transformat în detectiv şi l-a filmat pe cel care îi tot zgâria maşina (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Gaşpar a ajuns la disperare, după ce maşina sa era, periodic, zgâriată în parcare. Cum poliţiştii îi cereau probe pentru a-l prinde pe făptaş, avocatul a achiziţionat un sistem de supraveghere video pentru a-l filma pe vinovat, astfel că, într-una din seri, acesta a căzut în capcană.

Daniel Gaşpar are 28 de ani şi este avocat în Ploieşti. El locuieşte împreună cu soţia în zona de Vest, iar de acum patru luni a început coşmarul său: îşi găsea, periodic, maşina zgâriată.

image

Având o asigurare Casco, după primul incident, a vopsit autoturismul pe partea care a fost avariată, fără să bănuiească ce avea să-l aştepte.

„Cam la două, trei săptămâni, maşina mea era zgâriată pe o parte sau pe ambele părţi. Până acum, mi-a fost avariată maşina de şase ori, iar costul total al reparţiilor se ridică la aproximativ 17.500 de lei", explică Daniel.

El s-a prezentat la Secţia 3 de Poliţie pentru a face reclamaţie, însă, pentru a proba fapta şi a prinde vinovatul i s-au cerut probe.

Sistem de 4.000 de lei

În luna octombrie a anului trecut şi maşina soţiei sale  a fost zgâriată în acelaşi mod, însă, neavând asigurare Casco, a fost nevoită să achite 2.000 de lei pentru reparaţii. De atunci, ei au închiriat un garaj pentru a evita ca vehiculul să fie, din nou, distrus.

Totuşi, Daniel Gaşpar nu s-a lăsat păgubaş şi a achiziţionat în urmă cu o lună un sistem de supraveghere video, în valoare de 4.000 de lei, şi a montat camerele video pe balconul apartamentului în care locuieşte.

„Într-una din seri, în jurul orei 20.30, am surprins un bărbat cu un căţel în lesă care s-a apropiat de maşină, s-a asigurat că nu trece nimeni şi a zgâriat-o cu un obiect", explică avocatul.

image

În urmă cu trei zile, s-a prezentat din nou la Poliţie, cu filmarea, iar în 24 de ore făptaşul a fost indentificat în persoana lui Constantin Raicu, un ploieştean de 63 de ani, care locuieşte în acelaşi cartier cu Daniel.

Dosar penal pentru distrugere

În faţa poliţiştilor, Constantin Raicu a recunoscut numai fapta suprinsă pe înregistrarea video şi şi-a explicat gestul într-un mod foarte straniu.

„Bărbatul a declarat că în urmă cu câteva luni a fost ofensat de un şofer de jeep, în timp ce îşi plimba câinele şi din acest motiv a avut impulsul de a zgâria maşina mea", completează Daniel Gaşpar.

image

Pentru fapta sa, suspectul este acum cercetat penal. „Poliţiştii Secţiei 3 i-au întocmit dosar pentru pentru distrugere", declară Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova.

Bărbatul de 63 de ani se apropie de maşină (minutul 7:34 al filmării), se asigură că nu este văzut şi începe să zgârie maşina (minutul 8:47 al întregistrării), după care se îndepărtează.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite