Un preot din Ploieşti îi învaţă pe copii engleza şi origami, la biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din Ploieşti au acum posibilitatea de a învăţa limba engleză, dar şi de a deprinde arta confecţionării figurinelor din hârtie, gratuit. Iniţiativa îi aparţine unui preot din cartierul 9 Mai, care s-a gândit să găsească o modalitate de a-i apropia pe cei mici de biserică.

Părintele Daniel Stoicescu a înfiinţat, in urmă cu nouă ani, capela cu hramul Sfintei Cuvioase Paraschiva, în incinta Spitalului CFR din Ploieşti.  Iniţial, aici veneau să se roage şi să se reculeagă doar pacienţii şi personalul spitalului.

Părintele a ştiut să-i atragă şi pe enoriaşii din zonă. S-a gândit că nu a făcut suficient pentru comunitate, aşa că şi-a îndreptat atenţia şi spre copii. A găsit două profesoare inimoase, care au acceptat să îi înveţe pe cei mici engleză şi origami.

"Am vrut să fac ceva pentru copii. Să-i apropii de biserică şi să le demonstrez că lăcaşul Domnului nu e doar o instituţie. Este un sprijin pentru comunitate şi locul unde putem găsi mai mult decât liniştea sufletească. Cursurile de engleză şi origami sunt gratuite şi primim atâţia copii câţi doresc să vină. Nu avem nici o limită de vârstă şi nici nu vom refuza vreun copil care doreşte să înveţe arta confecţionării figurinelor din hârtie, sau o limbă străină", ne-a mărturisit parintele Daniel Stoicescu.

Cursurile sunt gratuite

Cursurile au început weekend-ul ce tocmai a trecut, primul modul de două ore fiind susţinut de profesoara de limba engleză, Monica Lefter. Tânăra are 26 de ani şi a activat în cadrul Palatului Copiilor ca profesor de engleză. De puţin timp predă la o grădiniţă din Ploieşti. A primit cu bucurie provocarea lansată de părintele Stoicescu.

"Iubesc copii chiar dacă eu nu am încă. Îmi place să fiu în preajma lor şi tocmai de aceea am acceptat să vin la biserică pentru a preda engleza. Nu am cerut nici un ban pentru asta. O fac cu drag, mai ales pentru că ştiu că aici vin şi copii care nu au posibilităţi financiare pentru a merge la un curs plătit", ne-a spus Monica Lefter.

De săptămana viitoare va demara şi cursul de origami, susţinut de o profesoară care s-a specializat în această artă, chiar în Japonia. Pe lângă faptul că micuţii nu plătesc nimic pentru a participa la cursuri, parintele le pune la dispoziţie şi hârtie, caiete şi creioane. În plus, îi răsfaţă pe micuţi cu dulciuri şi sucuri. Cursurile de origami se ţin în incinta capelei de la Spitalul CFR, în fiecare luni de la ora 16.00, iar cele de engleză, marţi, la aceeaşi oră.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite