Un ploieştean decodează telefoane de ultimă generaţie pentru a-i ajuta pe tinerii bolnavi de cancer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Ploieşti, care a învins leucemia, a reuşit să inventeze o metodă, sigură şi legală, de decodare gratuită a noului Samsung Galaxy S. Banii pe care îi primeşte de la cei care îi accesează soft-ul  sunt folosiţi pentru susţinerea tinerilor supravieţuitori de cancer.

Răzvan Ghiţuleasa are 22 ani de ani şi o minte sclipitoare. Tânărul urmează, în paralel, cursurile a două facultăţi, cea de drept şi cea de psihologie, şi este membru activ în cadrul unor ONG-uri puternice. Unul dintre acestea este „Little People", o organizaţie nonguvernamentală care derulează diverse campanii de conştientizare susţinută de tinerii supravieţuitori de cancer.

Răzvan este unul dintre aceştia. În vara lui 2005, el a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică şi, timp de trei ani, a făcut chimioterapie ca metodă de tratament. Acum, boala de care suferă s-a ameliorat.

„Mintea ne controlează trupul, de aceea cred că cea mai bun tratament pentru un organism bolnav îl poate da psihicul nostru. În cadrul organizaţiei «Little People», mergem prin secţiile de oncologie ale spitalelor din ţară pentru a sta de vorbă cu tinerii bolnavi de cancer. Le spun cât de important este să fie curajoşi şi să aibă tot felul de preocupări pentru a reuşi să învingă boala. Mă dau pe mine exemplu. Una dintre marile mele pasiuni este telefonia mobilă. Mă ocup de decodarea unor telefoane performante. Acest lucru îmi ocupă timpul într-un mod inteligent", explică ploieşteanul de 22 de ani.

Metodă sigură şi legală

Ultimul telefon mobil pe care l-a decodat este Samsung Galaxy S, un mijloc de comunicare de ultimă generaţie. Prin metode sigure şi cât se poate de legale, tânărul a reuşit să-l facă să accepte orice fel de cartelă, din diverse reţele de telefonie.

„Extrag o fişă din telefon, o decriptez şi găsesc apoi un cod unic pe care îl introduc într-o anumită secvenţă, în aparat. Softul revoluţionar cu ajutorul căruia oricine poate decoda Samsung Galaxy S este postat deja pe internet, pe market-ul sistemului de operare Android. Softul, în forma finală nu poate fi descărcat de pe calculatoarele noastre, ci doar de pe telefon", spune Răzvan.

Acesta detaliază toate etapele pe care trebuie să le urmeze cei care vor să decodeze telefonul pe http://razvang.wordpress.com. Banii primiţi, ca donaţie, din partea celor care i-au folosit metoda de decodare, sunt direcţionaţi către organizaţia „Little People", pentru susţinerea tinerilor supravieţuitori de cancer.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite