Un alt incendiu a izbucnit în apropierea aşezământului preotului din Valea Plopului, care are grijă de sute de copii abandonaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Flăcările au distrus sediul administrativ, clubul copiilor, bucătăria şi sală de mese, toate acestea aparţinând Asociaţiei creştine Pro Vita condusă de preotul Nicolae Tănase.

La locul intervenţiei s-au deplasat patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă, cu un efectiv de 24 de pompieri .La sosirea echipajelor incendiul se manifesta violent la o clădire şi la anexe gospodăreşti (sediul administrative, clubul copiilor, bucătărie, sală de mese) din incinta asociaţiei creştine pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp. Intervenţia echipajelor de pompieri a durat aproximativ trei ore.

Un alt incendiu a izbucnit vinerea trecută în localitatea prahoveană Valea Plopului. Mai multe căpiţe cu fân, aflate  pe proprietatea Asociaţiei Pro Vita, au fost mistuite de flăcări. Nu au fost înregistrate victime.

Preotul Nicolae Tanase are grijă de sute de copii orfani sau abandonaţi.

Al treilea incendiu pe 2011

Pe 7 martie 2011, un  incendiu a izbucnit în Valea Plopului, la una dintre clădirile aflate în proprietatea asociaţiei preotului Tănase.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova  au intervenit cu nouă  autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 53 de pompieri pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Au ars acoperişul construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi, mobilier, tâmplăria din lemn şi PVC, materiale textile, aparatură electrocasnică şi aproximativ 8 metri cubi lemn de foc.

Pompierii au salvat bunuri de aproximativ 700.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 300.000 lei. Potrivit reprezentanţilor ISU, incendiul din martie a izbucnit cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite