Un elev din Ploieşti i-a pus cuţitul la gât unui coleg, la ore. Fapta a fost ţinută la secret de către conducerea şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de la Grupul Şcolar Industrial de Transporturi din Ploieşti a fost ameninţat cu moartea de către unul dintre colegii săi, care i-a pus cuţitul la gât.

Chiar dacă nimeni nu a fost rănit, incidentul care s-a produs pe 24 octombrie a ajuns la urechile poliţiştilor abia ieri, în urma unei sesizări primite din partea unor elevi. Şi asta pentru că reprezentanţii unităţii şcolare au considerat la acel moment că fapta nu este una foarte gravă astfel încât să fie informaţi şi oamenii legii ori reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova.

„În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat tânărul în cauză care a declarat că la data de 24 octombrie, în timp ce se deplasa către şcoală, a găsit  pe stradă un cuţit  cu lama rabatabilă, pe care l-a pus în rucsac. În timpul unei pauze, el a avut un conflict cu un coleg de clasă, împrejurare în care a folosit cuţitul respectiv pentru a-l ameninţa pe acesta, după care l-a aruncat, conform declaraţiilor martorilor", a declarat inspector Daniel Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

În ziua în care a avut loc incidentul, colegii de clasă ai elevului ameninţat i-au informat pe profesori despre cele întâmplare, iar conflictul a fost aplanat.

„Abia astăzi, vineri, am aflat despre cazul de la Grupul Şcolar Transporturi şi nu de la conducerea unităţii de învăţământ. Evident, am pus mâna pe telefon şi am cerut lămuriri de la directoarea şcolii. Aceasta mi-a spus că după incident s-a declanşat o anchetă internă şi am aflat că la acel moment nu s-a găsit vreun cuţit asupra elevului, care se pare că a beneficiat de complicitatea colegilor de clasă. Abia când poliţia a fost informată, şi au fost demarate cercetările, tânărul şi-a recunoscut fapta", a precizat Gheorghe Borovină, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova.

Lui Alexandru Niţă, elevul care şi-a ameninţat colegul de clasă cu un cuţit, i-a  fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de arma albă, cercetările fiind continuate pentru documentarea activităţii infracţionale.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite