Un prahovean care se afla în detenţie la Penitenciarul Mărgineni şi-a luat viaţa cu şireturile de la încălţăminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit anchetatorilor, deţinutul a lăsat şi un bilet de adio în care doar îşi cerea iertare, celei care i-a dat viaţă, pentru gestul făcut. Pentru că părinţii l-au părăsit de mult, primăria îl va aduce acasă şi îl va îngropa.

Bâtiescu Gabriel Daniel este de fel din comuan prahoveană Bălţeşti, satul Podenii Vechi şi urma să împlinească 21 de ani luna aceasta. Deţinutul şi-a pus capăt zilelor în celula Penitenciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni în care era închis pentru infracţiunea de furt calificat. Fusese adus în urmă cu o săptămână la închisoarea din comuna I.L.Caragiale şi avea de executat, în total, patru ani pentru infracţiunea de furt calificat. Mai avea de ispăşit doi ani.

S-a spânzurat cu şireturile de la încălţăminte

Tragedia a avut loc, ieri, în jurul orei 16. Tânărul a pândit momentul când a rămas singur în celulă şi şi-a pus capăt zilelor cu şireturile de la încălţăminte. A fost găsit abia după o oră, când nu s-a mai putut face nimic. “Persoana decedată era condamnată definitiv şi executa o pedeapsă privativă de liberate în regim închis. Cu toate eforturite depuse de personalul de specialitate, persoana privată de libertate nu a putut fi resuscitată. La ora 17.45 a fost constatat decesul”, a precizat insp. Larisa Pană, purtătorul de cuvânt al Peniteniciarului de Maximă Siguranţă Mărgineni.


image

A lăsat un bilet de adio...

Cazul deţinutului sinucigaş a intrat în atenţia procurorilor. Înainte de a recurge la gestul său, Gabriel a lăsat şi un bilet de adio în care nu a dat absolut nicio explicaţie pentru ce a făcut, însă îi cerea iertare mamei sale. “Iartă-mă mamă pentru ce am făcut”, au fost ultimele cuvinte ale sinucigaşului. “S-a cercetat locul faptei şi urmează să se propună soluţie legală în funcţie de concluziile stabilite de Medicina Legală”, a declarat comisarul şef Viorel Polexe, şeful Poliţiei Moreni.

Înmormântat de primărie


Primarul localităţii Podenii Vechi a declarat pentru “Adevărul de Seară” că tânărul provie dintr-o familie destrămată, în care tatăl şi-a luat tălpăşiţa de mult, iar mama a uitat de mult de copiii săi. “Am fost înştiinţat şi eu de către poliţie despre acest caz. Nu se ştie mai nimic despre familia acestui tânăr. Tatăl am înţeles că a plecat de mult timp de lângă ei, iar pe mamă nu am găsit-o să stăm de vorbă cu ea. În condiţiile acestea, Consiliul Local o să se ocupe de înmormântarea lui”, a declarat Radu Ion, primarul comunei Bălţeşti.

Între timp, conducerea închisorii a demarat propria anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut totul.  Trupul deţinutului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Dămboviţa în vederea efectuării necropsiei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite