Un compozitor din Ploieşti se pregăteşte să dea lovitura pe piaţa muzicală din America

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Radu. Foto: arhiva personală a compozitorului
Alin Radu. Foto: arhiva personală a compozitorului

Alin Radu a colaborat cu Glasses Malone, Nico şi Drei Ros pentru o melodie care se va lansa pe 4 iulie. Videoclipul piesei „My Mother" a fost filmat în SUA şi Prahova, iar piesa, de a cărui producţie s-a ocupat Alin Radu, este o îmbinare între stilurile R&B şi hip-hop.

Să lucrezi cu Glasses Malone, unul dintre cei mai apreciaţi rapperi de pe costa de vest a Americii, Nico şi Drei Ros, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români - cu origini ploieştene - cu succes în SUA înseamnă, pentru mulţi compozitori şi producători muzicali doar un vis. Să te lansezi, pe 4 iulie, simultan în America şi România, cu un videoclip, poate fi o şansă de o dată în viaţă. Două realizări şi o poveste de succes pe care le trăieşte din plin, în acest moment, ploieşteanul Alin Radu.

Inginer de sunet la o televiune locală, absolvent al Conservatorului din Bucureşti şi un compozitor extrem de apreciat, Alin Radu nu este la prima performanţă notabilă. Şi nici la prima colaborare cu Nico, pentru care a compus, în 2008, piesa „Fight for life", care a fost în primele 12 selectate pentru concursul Eurovision România. În 2010, a fost finalist la secţiunea compozitori a concursului Mamaia, cu piesa „Ard de dor".

image

Coperta albumului

„Am lucrat câteva luni bune cu Drei Ros, Nico şi o întreagă armată de oameni să punem totul la punct: orchestraţia, concepţia piesei, producţia muzicală. Clipul a fost filmat parţial în SUA - partea cu Glasses Malone, şi parţial, în Prahova. Ne vom lansa, simultan, în România şi SUA, atât în mediul online cât şi la radiouri şi televiziuni", ne-a spus Alin Radu.

Patru ploieşteni în proiect

Pentru Nico, noua melodie marchează revenirea la stilul muzical care a consacrat-o în urmă cu 5 ani, R&B, dar şi prima colaborare cu doi rapperi din SUA. „Este o piesă care îmbină stilurile r&b şi hip hop. O colaborare de acest gen, dar pe genul dance, a mai fost realizată în România între Costi Ioniţă, Shaggy şi Bob Sinclair. Este o şansă extraordinară pentru un cântăreţ sau un compozitor din România să lucreze la un astfel de proiect", ne-a explicat Alina Radu.

De remarcat este şi faptul că în proiect este implicat şi un al patrulea ploieştean - pe lângă Nico, Alin Radu şi Drei Ros. Este vorba despre cunoscutul contra-tenor român Florin Cezar Ouatu, o voce apreciată pe scenele din ţară şi din străinătate, care asigură backing vocals-ul piesei.
Piesa face parte de pe albumul lui de debut al lui Glasses Malone „Beach Cruiser". De-a lungul timpului, acesta a colaborat cu artişti precum Lil Wayne, Rick Ross şi Akon.

Alin Radu, compozitor

„Este o şansă extraordinară pentru un cântăreţ sau un compozitor din România să lucreze la un astfel de proiect"

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite