Un angajat al Şcolii de Poliţie Câmpina, judecat pentru că a favorizat un candidat în timpul examenului de admitere din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înscrieri pentru admitere la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr“ (foto arhivă)
Înscrieri pentru admitere la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr“ (foto arhivă)

Magistrații Tribunalului Prahova judecă azi cauza în care un angajat al Școlii de Agenți de Poliție Câmpina este acuzat de fapte de corupție, informează max-media.ro.

Marian Popescu, agent de poliție la Serviciul Metodică din cadrul şcolii a ajuns în instanţă după ce, în timpul examenului de admitere din septembrie 2008, a schimbat foaia cu răspunsurile pentru unul dintre candidaţi. După această "manevră", respectivul candidat a fost declarat admis, deşi, inițial nu reuşise să obţină un punctaj suficient de mare pentru a trece examenul.

Potrivit max-media.ro, în 2008, toţi profesorii din Şcoala de Agenți de Poliţie Vasile Lascăr au fost anchetați de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție, după ce conducerea unității de învățământ a descoperit că lucrarea unui fiu de primar din Prahova a fost falsificată. Concret, la examenul de admitere, candidatul Gabriel-Cosmin Voinescu (fiul primarului din localitatea Olari) a picat, dupa ce a obținut la testul grila doar 56 de puncte. Acesta a facut contestație și a primit, în mod surprinzător, nu mai puțin de zece puncte în plus, atât cât avea nevoie ca să fie admis.

Comisarul-șef Valeriu Simion, președintele subcomisiei de verificare a contestațiilor, s-a sesizat cu privire la diferența majora dintre prima și cea de-a doua corectură. În plus,  a observat că și semnăturile corectorilor de pe foaia lui Voinescu diferă de cele aplicate pe restul lucrărilor de examen, de unde s-a tras concluzia că întreaga fișă de examen este un fals, mai informează max-media.ro

Gabriel- Cosmin Voinescu a fost dat afară din școală, iar Marian Popescu a fost nevoit să-și dea demisia după ce, în urma anchetei, s-a dovedit că el a fost cel care a schimbat foile cu răspunsurile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite