Un adolescent din Bucureşti a escaladat Munţii Bucegi pe „trei cărări”. A leşinat pe traseu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a chefuit la majoratul unui prieten, un tânăr de 17 ani din Bucureşti s-a gândit să escaladeze munţii Bucegi. Ameţit bine de aburii alcoolului, a pornit spre Cascada Urlătoarea. Nu a apucat să ajungă la jumătatea traseului că i s-a făcut rău. Speriaţi, cei care îl însoţeau au cerut disperaţi ajutor la 112.

Băiatul era prăbuşit la pământ şi abia putea să vorbească atunci când salvatorii au ajuns la el. A recunoscut că a consumat alcool peste măsură la petrecere organizată în staţiunea Buşteni de un prieten. Şi-a făcut curaj după câteva pahare şi a pornit în drumeţie pe munte, însă i s-a făcut rău in apropiere de cascada Urlătoarea.

"Am fost anunţaţi prin serviciul 112 că trebuie să ne deplasăm în zona Cascadei Urlătoarea deoarece i s-a făcut rău unui tânăr în vârstă de 17 ani. Când am ajuns noi era în stare de constienţă. Din spusele lui am realizat faptul că el consumase o cantitate mare de alcool. Din această cauză nu a mai putut urca către Cascadă şi a leşinat", ne-a explicat plutonierul Laurenţiu Roşu din cadrul Jandarmeriei Montane Buşteni.

Turistul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Sinaia unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Salvamontiştii şi jandarmii montani le atrag atenţia turiştilor ca traseele montane de altitudine sunt închise, iar cele de la baza Bucegilor sunt accesibile însă numai cu un echipament adecvat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite