Ultima medie de intrare la liceu în Prahova: 3,49. Vedeţi AICI şi ultima medie, din 2010, de la colegiile cele mai căutate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au luat nota 1 la matematică, 1 la limba română, adică numai punctajul din oficiu, şi, cu toate acestea, din toamnă, vor fi liceeni cu acte în regulă.

Este vorba despre mai mulţi absolvenţi de clasa a VIII-a din Prahova care, deşi nu au făcut nimic la examenele de la evaluarea naţională, vor fi în continuare elevi, beneficiind de prevederile învăţământului obligatoriu de 10 clase din România. Salvarea lor de la un punctaj de 1 pe linie este media obţinută în cei patru ani de gimnaziu, o medie nici pe departe strălucită, adică doar puţin peste 5. „Ultima media de admitere în liceu, în Prahova, de anul acesta, este de 3,49. Aceşti candidaţi vor fi încadraţi şi ei într-o formă de învăţământ preuniversitar pentru că acestea sunt prevederile legale", ne-a spus Gheorghe Borovină, şeful Inspectoratului Şcolar Prahova.

CITIŢI ŞI:

Mediile de la evaluarea naţională, în ordine descrescătoare, în Prahova

10 pe linie pentru 4 elevi de la Colegiul Mihai Viteazul

Peste 1.900 de elevi sub nota 5, în Prahova, la evaluarea naţională

Fără a-i face de râs, publicându-le numele, precizăm că este vorba despre doi băieţi care au trecut prin cei opt ani de şcoală la Surani şi Lilieşti Băicoi şi ale căror singure speranţe de viitor sunt grupuri şcolare cu rezultate slabe, din Prahova.

1.300 de medii peste 8.99

La polul opus, topul celor 7.746 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională, este condus de două fete, din Colegiul Naţional I.L.Caragiale şi şcoala Henri Mathias Berthelot, ambele din Ploieşti, care au 10 absolut: matematică, limba română şi media anilor de gimnaziu. Sunt urmate de alţi trei candidaţi, care au media generală 9,99 şi unul cu 9,98.

Pentru aceştia, dar şi pentru alţi 1.372 de candidaţi, alegerea unui liceu de prestigiu nu va fi o problemă. Toţi au medii peste 9.00, adică ultima notă de intrare, anul trecut, în cele mai căutate două colegii din Prahova: I.L.Caragiale şi Mihai Viteazul. Acestea au câte 300 de locuri disponibile din această toamnă, vânate inclusiv de elevi din judeţele învecinate.

De ieri, şi până pe 5 iulie, absolvenţii claselor a VIII-a trebuie să-şi completeze opţiunile pentru admitere, iar rezultatele repartizării computerizate vor fi afişate pe 13 iulie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite