Ploieşti: Ultima şansă pentru viitorii liceeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Ultima şansă pentru viitorii liceeni
Ploieşti: Ultima şansă pentru viitorii liceeni

În prima zi în care au putut să-şi depună dosarele pentru a treia sesiune de admitere, s-au înscris jumătate din elevii aşteptaţi la examen

A treia etapă de admitere în învăţământul liceal pentru absolvenţii clasei a VIII-a este programată pentru data de 4 septembrie, la sediul Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova.

Ieri, în prima zi în care elevii au putut depune dosarele lor pentru acest examen, 245 de elevi s-au înscris pentru admitere. Aceştia sunt tineri care nu s-au înscris la unităţile la care au fost repartizaţi sau nu au participat la cele două etape de admitere, precum şi elevi care nu şi-au încheiat situaţia şcolară la timp pentru a susţine admiterea. Astăzi şi mâine elevii mai pot depune dosarele lor la sediul inspectoratului.

Repartizarea candidaţilor pe locurile vacante se face în şedinţa publică, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Probele de verificare a cunoştinţelor de limbă sau probele de aptitudini s-au desfăşurat astăzi.

Locuri disponibile în grupurile şcolare
La admitere sunt aşteptaţi 500 de candidaţi pe 822 de locuri. Cele mai multe sunt disponibile în această etapă a admiterii la grupul Şcolar Industrie Uşoară Ploieşti, la profilul Industrie, textile şi pielărie, unde sunt vacante 120 de locuri.

La profilul de Agricultură al Grupului Şcolar Agricol Valea Călugărească sunt disponibile 83 de locuri, iar Grupul Şcolar Construcţii de Maşini Câmpina, profilul Mecanică sunt neocupate până în acest moment 68.

Foarte multe locuri care au rămas libere în urma celor două sesiuni de admitere anterioare sunt la profilele textile şi pielărie sau mecanică.


Lista locurilor vacante
Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”- 11 locuri
Gr. Şc. Industrie Uşoară-120 locuri
Gr. Şc. Industrial 1 Mai-76 locuri
Gr. Şc. Industrial Teleajen-38 locuri
Gr. Şc. Calinderu Buşteni-89 locuri
Gr. Şc. Industrial Construcţii de Maşini Câmpina-79 locuri
Gr. Şc. Agricol Valea Călugărească-83 locuri
Şc. De Arte şi Meserii Bălţeşti-139 locuri

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite