Ploieşti: Evacuaţii de la UZUC vor să cumpere “casele” de fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Evacuaţii de la UZUC vor să cumpere “casele” de fier
Ploieşti: Evacuaţii de la UZUC vor să cumpere “casele” de fier

Familiile de ploieşteni evacuate din caminul UZUC care au fost cazate în containere s-au acomodat foarte bine în locuinţele de fier şi nu vor să se mai mute din ele.

Ploieştenii care trăiesc în modulele de fier, sub podul care leagă centrul municipiului de zona de sud, se pregătesc de iarnă. Oamenii sunt mulţumiţi de condiţiile de care au parte, în “cutiile de fier”, ba chiar vor să le cumpere pe viitor ca să fie siguri că nu vor rămâne sub cerul liber.

“Contractele noastre de închiriere sunt făcute pe şase luni, cu posibilitate de prelungire. Asta nu garatează că vom fi ţinuţi aici, chiar dacă plătim energia electrică şi operatorul de salubritate la timp şi nu avem datorii. Nu se ştie cine vine la putere şi ce va vrea să facă cu noi după alegeri. Suntem mult mai responsabili decât cei care stau la bloc şi care au datorii de milioane la întreţinere. De aceea vrem să cumpărăm aceste barăci”, spune Monica Bărbuceanu, o ploieşteancă care locuieşte, din luna ianuarie, împreună cu fiul său în vârstă de şase ani, într-o baracă primită din partea Primăriei.

 “Aş avea totuşi ceva de reclamat: faptul că factura la curent este foarte mare, ne vin lunar de plată aproape 300 de lei. Caloriferele sunt electrice, până şi apa la baie se încălzeşte tot cu electricitate”, se plânge ploieşteanca.
 
Au investit în locuinţe
În afară de cele şase containere, alte trei familii au fost cazate, în aceeaşi zonă, într-o fostă cameră de pompare. Oamenii au compartimentat spaţiul şi au amenajat trei garsoniere, fiecare cu bucătărie şi cu baie proprie.

“Am investit vreo 5000 de lei. Am pus parchet pe jos, uşi, geamuri, ne-am asigurat strictul necesar. Am pus şi polistiren pe pereţi ca să fie cald la iarnă. Dacă ne mută de aici, pierdem toată investiţia. Este o zonă bună, liniştită, suntem fericiţi că am putut lua viaţa de la capăt şi că nu am ajuns în stradă, aşa cum era vorba”, spune Vali Barbu, un ploieştean care a fost evacuat împreuna cu familia din căminele UZUC, în care a locuit mai bine de 20 de ani.

Barăci de 10.000 de euro
Fiecare container valorează aproximativ 10.000 de euro. Acestea se află în grija Adminitraţiei Serviciilor Sociale şi Comunitare Ploieşti, instituţia care a parafat şi încheiat contractele de închiriere, pe o perioada de şase luni, cu drept de prelungire. Barăcile au pereţii laterali, pardoseala şi plafonul izolate termic cu vată minerală, şi dispun, în interior, şi de un grup sanitar.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite