Ploieşti: UPG organizează examen pentru studiile de masterat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: UPG organizează examen pentru studiile de masterat
Ploieşti: UPG organizează examen pentru studiile de masterat

Reprezentanţii Universităţii susţin că au introdus examen pentru ca studenţii cu medii mari de la facultăţile particulare să nu mai intre pe locurile fără taxă.

De anul acesta, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti organizează concurs de admitere pentru masterat. Până acum, admiterea se făcea pe bază de dosare, importante fiind mediile obţinute în facultate şi în liceu.

“Ne-am hotărât să organizăm examen pentru că am avut, în alţi ani, studenţi care veneau de la facultăţi particulare cu medii mari şi ocupau locurile fără taxă subvenţionate de la bugetul de stat. Nu ni se pare corect ca elevii noştri buni să nu aibă acces la un astfel de loc doar pentru că în facultate au avut medii mai mici din cauza exigenţelor mai mari”, ne-a declarat un reprezentant al UPG Ploieşti.

Locuri oferite
Pentru cele cinci facultăţi, Universitatea are 424 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 1.950 de locuri cu taxă. Cele mai multe locuri – 400 -  sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea “Managementul sectorului public”.

Nota finală a candidaţilor va fi stabilită pe baza mediei generale obţinute în anii de studii la specializarea învăţământului universitar de licenţă, mediei de la examenul de finalizare a studiilor la învăţământul universitar de licenţă şi mediei de la proba scrisă susţinută la examenul pentru admiterea la studii universitare de masterat.

Admiterea pentru locurile subveţionate de la bugetul de stat se face în ordinea descrescătoare a mediilor finale la concursul de admitere la studiile universitare de masterat obţinute de către candidaţi şi care nu se regăsesc pe listele candidaţilor pe locurile fără taxă. Pentru ierarhizarea candidaţilor care au medii egale se consideră drept criteriu unic media obţinută de candidaţi la proba de examen de admitere la studii universitare de masterat.

Înscriere examen
Admiterea la studiile universitare de masterat se organizează în luna septembrie, înscrierea candidaţilor urmând să aibă loc între 10-15 septembrie. În perioada 17-18 septembrie se va susţine concursul de admitere, afişarea primului set de liste cu candidaţii admişi fiind pe 20 septembrie. La sfârşitul lunii septembrie va avea loc afişarea rezultatelor finale ale concursului de admitere şi se vor încheia contractele de studii de către cei admişi.

Pentru organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere taxa de înscriere este de 70 de lei pentru toate programele de studiu de masterat. Candidaţii care se înscriu concomitent la mai multe programe de studiu din cadrul unei facultăţi sau de la facultăţi diferite vor achita taxele de înscriere astfel: pentru primul program de studiu de masterat – 70 de lei; pentru al doilea program de studiu şi următoarele câte 35 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite