Ploieşti: Studenţii de la UPG vor avea lumină în campus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Studenţii de la UPG vor avea lumină în campus
Ploieşti: Studenţii de la UPG vor avea lumină în campus

Iluminat public, amenajare parcări, creare zone verzi şi asfaltare alei pietonale sunt principalele investiţii care se derulează în campusul universitar.

Până la jumătatea lunii decembrie, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti este programată finalizarea mai multor investiţii. Cea mai importantă dintre acestea este iluminatul public în campusul universitar. Astfel, urmează să fie montaţi în jur de 40-50 de stâlpi de iluminat pe aleile pietonale dintre căminele studenţeşti.

“Această investiţie era necesară pentru a preîntâmpina orice incidente care ar putea avea loc în campus. Nu am avut probleme majore cu persoane din afară, tot din rândul studenţilor există indivizi mai gălăgişi care, atunci când consumă o cantitate mai mare de alcool creează discuţii. Până acum, au fost deja montaţi jumătate dintre stâlpii de iluminat, iar în perioada următoare se va pune în funcţiune instalaţia”, ne-a declarat Dan Stanciu, şeful Serviciului Tehnic din cadrul UPG Ploieşti.

De asemenea, în zona căminelor 1 şi 2 au fost amenajate două parcări cu câte aproximativ 50 de locuri fiecare, pentru studenţii şi personalul administrativ al universităţii. Accesul în parcare este interzis persoanelor străine, iar pentru studenţi şi cei care vin la universitate costul este de 2 lei. 

În perioada următoare, se va amenaja şi un spaţiu verde de aproximativ 5.000 de metri pătraţi în campusul universitar şi se intenţionează, în funcţie de buget, şi amplasarea a două foişoare unde studenţii să se poată relaxa pe timpul verii. Aleile pietonale dintre cămine au fost asfaltate şi urmează să fie amenajate cu peste 20 de băncuţe.

Investiţia este peste un milion de lei 
Valoarea totală a investiţiei se ridică la 1.255.090 lei, dintre care 25% provin din sursele proprii ale universităţii şi restul fondurilor de la bugetul de stat. Deşi termenul de finalizare al lucrărilor era programat pentru începutul lunii decembrie, din cauza unor lucrări suplimentare şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile acesta a fost prelungit până la jumătatea lunii.

Laboratoarele vor fi reamenajate
Tot până la mijlocul lui decembrie, se vor finaliza investiţiile şi la o serie de laboratoare din cadrul universităţii.
“Recent a avut loc licitaţia pentru amenajarea mai multor laboratoare care nu au mai fost reabilitate de zeci de ani precum cel de fizică-chimie, de automatizare a proceselor, de electrotehnică. Se vor face lucrări de zugăveli, se va monta gresie, faianţă, vor fi înlocuite instalaţiile electrice şi mobilierul”, a mai precizat Dan Stanciu.

Cămine renovate
Anul acesta, au fost renovate şi căminele 2 şi 6 ale Universităţii. Acestea au fost recompartimentate, iar camerele au devenit tip garsonieră, cu baie proprie. Studenţii au început să se mute şi în căminul 6, unde amenajarea mobilierului a depăşit data de 1 octombrie.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite