Ploieşti: Repetenţii vor fi daţi afară din căminele UPG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Repetenţii vor fi daţi afară din căminele UPG
Ploieşti: Repetenţii vor fi daţi afară din căminele UPG

Din cele peste 300 de cereri nesoluţionate câte rămăseseră săptămâna trecută, reprezentanţii Universităţii spun că, în prezent, mai sunt doar 20 de studenţi care mai doresc un loc în cămin.

Pentru a face loc studenţilor de anul I care nu au reuşit să primească un loc în cămine, reprezentanţii Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti au început să identifice studenţii repetenţi pentru a-i da afară din cămine. “În acest moment, sunt căutaţi în cataloagele facultăţilor studenţii repetenţi care stau în cămine pentru putea elibera locurile şi a-i caza pe studenţii de anul I care au rămas pe dinafară”, ne-a declarat  Ştefan Drăgan, şeful Serviciului Social Administrativ.

După repartizarea care a avut loc săptămâna trecută, 81 de studenţi nu au venit să îşi plătească camerele şi drept urmare, acestea au fost redistribuite.

20 de studenţi mai vor loc în cămin
Conform situaţiei care se prezenta la începutul anului şcolar, existau 310 de cereri care nu au putut fi soluţionate, deci dacă scădem cele 81 de locuri care s-au mai creat ar rămâne peste 200 de studenţi care nu au primit un loc în cămin. Însă, reprezentanţii Universităţii spun că, de fapt, numărul acestora este mult mai mic.

“În prezent, mai există aproape 20 de studenţi care vin şi ne solicită un loc în cămin. Prin identificarea repetenţilor sperăm să rezolvăm şi problema acestora. Principiul după care aceştia vor primi camerele este primul venit, primul servit. Celelalte cereri presupunem că au fost duble sau că studenţii s-au orientat către alte universităţi”, a mai precizat Ştefan Drăgan.

În ceea ce îi priveşte pe studenţii care au loc în căminul 6, aceştia se vor putea muta până la 1 noiembrie în noile camere. Imoblil a fost renovat în totalitate şi în prezent are loc dotarea camerelor cu mobilier nou. Din cauza faptului că imobilul a fost renovat şi urmează să fie dotat cu mobilier nou, acesta nu a putut fi finalizat până la începerea anului şcolar.
Tarifele pe care le vor plăti studenţii anul acesta pentru o cameră de cămin variază de la 80 la 220 lei/persoană/cameră, în funcţie de gradul de confort al acesteia.

Mai puţine locuri
Anul acesta, s-au pierdut 200 de locuri de cazare la UPG. Din cauza renovării a două cămine, numărul locurilor a scăzut de la 1.727 la 1.527. În cele două cămine renovate, 2 şi 6, camerele au devenit de tip garsonieră şi au baie proprie. De asemenea, acestea au fost utilate cu mobilier nou.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite