Ploieşti: Peste 300 de studenţi de la UPG au rămas fără cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Peste 300 de studenţi de la UPG  au rămas fără cămin
Ploieşti: Peste 300 de studenţi de la UPG au rămas fără cămin

Pe data de 5 octombrie se va afişa o nouă listă cu repartizarea camerelor de cămin rămase neocupate în cursul acestei săptămâni.

Citeşte şi:

Braşov: Studenţii s-au instalat în cămine (GALERIE FOTO)

Agitaţie mare, ieri, în faţa căminului 4 din campusul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, unde studenţii veniseră să îşi ia camerele în primire. Mulţi dintre ei au aflat, însă, că cererile nu le-au fost soluţionate şi vor trebui, în acest an universitar, fie să facă naveta, fie să stea cu chirie. “Din totalul celor 723 de cereri depuse de către studenţii de anul I, au fost soluţionate 413. Restul de 310 se află pe listele de aşteptare, însă pot garanta că aproximativ 60% dintre studenţii care nu au primit un loc în cămin sunt din judeţul Prahova şi pot face naveta”, ne-a declarat Ştefan Drăgan, şeful Serviciului Social Administrativ.

Camerele care nu vor fi plătite săptămâna aceasta de către studenţii cărora le-au fost repartizate vor fi redistribuite, urmând ca luni, 5 octombrie, să se afişeze o nouă listă cu locurile rămase libere.

Nemulţumiri şi la anii mari
Deşi studenţii din anii mari îşi păstrează locurile deţinute, unii dintre aceştia sunt nemulţumiţi pentru că nu îşi vor putea prelua locurile de la 1 octombrie. Este vorba despre studenţii care erau cazaţi în căminul 6, cămin care a fost renovat anul acesta, dar care nu a fost încă mobilat.

“Când am venit să îmi iau camera în primire mi s-a spus că nu va fi gata până la 1 noiembrie. Până acum, când am mai venit să întreb nu mi-a zis nimeni nimic. Acum o să fac naveta până va fi gata camera pentru că nu îmi permit să plătesc chirie în oraş”, ne-a spus Ana Maria din Măneciu, studentă în anul III la Facultatea de Matematică.

Tarifele pe care le vor plăti studenţii anul acesta pentru o cameră de cămin variază de la 80 la 220 lei/persoană/cameră, în funcţie de gradul de confort al acesteia.

Criterii cazare
Prioritate la repartizarea locurilor în cămine au studenţii străini, urmaţi de cei români care frecventează cursurile unei facultăţi la fără taxă şi care sunt din alte judeţe, apoi studenţii la fără taxă din Prahova care nu au posibilitatea să facă naveta, studenţii care urmează forma de învăţământ cu taxă din alte judeţe, cei cu taxă din Prahova şi, în funcţie de locurile rămase libere, masteranzii

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite