UPDATE / Afacerile prahoveanului Nicolae Ceapchie au fost puse sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei membri ai grupării infracţionale, care înşelau băncile şi societăţile de leasing, au fost prezentaţi Tribunalului Prahova, astăzi, cu propunere de arestare preventivă. Aurelian Sandu, unul dintre administratorii firmelor ţepuitoare, a dat bir cu fugiţii, în pijamale, când i-a văzut pe mascaţi. Acesta este căutat de poliţişti.

Liderul grupării, Nicolae Ceapchie, vărul său- Mădălin Ceapchie, şi doi buni prieteni- Aurelian Sandu şi Constantin Mihalcea au fost reţinuţi ieri, pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor domiciliare efectuate de oamenii legii.

Concubina lui Ceapchie, Ana Ruxandra Stanciu, are interdicţie de a părăsi localitatea. În cazul acesteia, deoarece are trei copii minori, nu putem face propunere de arestare preventivă. Aurelian Sandu, unul dintre administratorii firmelor lui Ceapchie a fugit ieri când i-a văzut pe jandarmi. Acesta a ieşit prin spatele casei, în pijamele. Poliţia îl caută, emiţându-se mandat de reţinere pe numele lui", a declarat Ionuţ Botnaru, procuror şef  DIICOT Ploieşti.

Sechestru pe şapte imobile

În urma celor şase percheziţii domiciliare desfăşurate, ieri, în vederea destructurării grupului infracţional organizat, ce acţiona pe raza judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov, prin fraude la firmele de leasing şi alte operaţiuni financiar-bancare frauduloase, au fost găsite şi ridicate numeroase înscrisuri, aproximativ 40.000 de lei, 85 de telefoane mobile noi, 500 grame bijuterii din aur şi o armă cu aer comprimat.

De asemenea, a fost instituit sechestru pe două autoturisme de lux, asupra mai multor utilaje folosite la infrastructura rutieră, a unui teren , precum şi asupra a şapte imobile situate în  Ploieşti, în valoare de şapte milioane de lei.

În afacerile lui Ceapchie au fost „implicate" 17 primării din Prahova care au contractat diverse lucrări de construcţii prin firmele acestuia. De exemplu, Primăria Sângeru a plătit Societăţii „D-Construcţii Investiţii şi Comerţ Import Export" SRL, aparţinând liderului grupării infracţionale, suma de 400.000 de lei, pentru reabilitarea unei grădiniţe din localitatea.

Constructorul.... nu a fost de găsit

Eu sunt mulţumit de lucrare, însă, când i-am căutat să le plătim şi restul de 190.000 de lei, nu am găsit pe nimeni la societate, adică nu am avut cui să dăm aceşti bani. Între timp am aflat că erau în faliment şi am primit o somaţie publică de la finanţe prin care ne anunţau că firma era datoare la ANAF. Aşa că va trebui să plătim Fiscului aceşti bani", a declarat Constantin Băjinaru, edilul din Sângeru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite