UPDATE: I-au răpit, bătut şi abandonat în Spania după ce le-au furat casele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Percheziţii şi descinderi cu mascaţi, ieri, în Ploieşti. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată  şi Terorism Ploieşti au destructurat o reţea de infractori care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare.

Poliţiştii, procurorii şi mascaţii au descins în nouă locaţii din municipiu şi au ridicat de la domiciliu 18 persoane. Anchetatorii aveau informaţii că aceştia făceau parte cu toţii dintr-o reţea care păcălea bătrâni şi îi lăsa fără casă.

În plus, victimele erau scoase de infractori din ţară şi abandonate în Spania sau Italia. Un bătrân de aproape 70 de ani este dat dispărut de familie în acest moment, iar un altul a fost descoperit în Spania, abandonat, fără acte şi cu mandibula spartă.

Acesta din urmă este un ploieştean de 58 de ani, pensionar. George Dragu a fost descoperit abandonat pe stradă şi aproape desfigurat. A fost dus la spital apoi trimis în ţară. Nu îşi aminteşte cum a ajuns acolo şi cine sunt cei care l-au agresat. Singurul lui frate le-a povestit însă procurorilor că nu mai poate intra în apartamentul lui George, unde yala a fost schimbată.

"Am fost anunţat de poliţişti că fratele meu a fost găsit în Spania. Am încercat să aflu mai multe dar nu îşi aminteşte nimic. El locuia singur într-un apartament cu două camere din Ploieşti. Am găsit uşa schimbată şi yala. Nu mai putem intra şi cred că i-au vândut casa. Acum doarme pe unde apucă şi pe la mine câteodată", a povestit Florea Dragu, fratele uneia dintre victimele reţelei de infractori.

Procurorii i-au audiat astăzi pe cei 18 indivizi acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals, uz de fals şi constituirea unui grup infracţional. Aproape toţi îşi susţin însă nevinovăţia şi spun că nu au înşelat nici un bătrân.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite