Turiştii sunt aşteptaţi pe pârtiile de pe Valea Prahovei şi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După încălzirea vremii, doar pe pârtiile de la mare altitudine din Sinaia şi Azuga se mai poate schia în condiţii optime.

La Sinaia se schiază pe pârtiile de mare altitudine pentru avansaţi şi începători, respectiv pe Valea Dorului şi Valea Soarelui, unde stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 50 de centimetri, fiind foarte bună pentru practicarea sporturilor de iarnă. „Am avut probleme miercuri cu instalaţia pe calbu, care nu a funcţionat, din cauza vântului puternic. Să sperăm că situaţia se va schimba în weekend când ne aşteptăm la un val mare de turişti care vor umple pârtiile", a declarat Dumitru Lambă, de la Salvamont Sinaia, cota 2000.

Cei care vor alege ca destinaţie de Paşti staţiunea Buşteni, trebuie să ştie că pârtia Kalinderu a fost închisă, după ce temperaturile destul de ridicate au determinat topirea zăpezii. „Stratul de zăpadă nu este suficient de consistent, astfel încât pârtia să poată fi deschisă. Şi Fun Park-ul este închis în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru revizie", a  precizat Ion Vasilescu, administratorul pârtiei din Buşteni. La Azuga, însă, se schiază pe pârtia Sorica, unde statul de zăpadă este de 30 de centimetri. „Să sperăm că nu va fi prea cald, pentru ca turiştii să se poată distra în voie precticând sporturile de iarnă", a spus Adrian Purcaru, primarul din Azuga.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite