Turiştii sunt aşteptaţi pe pârtii. Se schiază în toate staţiunile de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împătimiții de schi și amatorii de săniuș pot merge cu încredere în acest weekend pe Valea Prahovei. Zăpada depusă permite practicarea sporturilor de iarnă în Bușteni, Sinaia, Azuga și Predeal.

În staţiunea Sinaia, unde se practică cel mai bun schi de altitudine din România, stratul de zăpadă măsoară, la Cota 1400, între 20 și 25 de centimetri, iar la Cota 2000, aproape o jumătate de metru. Schiorii sunt așteptați, deocamdată, doar pe pârtiile din Valea Dorului și Valea Soarelui. Chiar dacă nu sunt dotate cu nocturnă, în weekend, pârtiile sunt deservite de două telescaune și telegondolă.

Pârtiile sunt destinate tuturor categoriilor de schiori, de la începători până la experţi. Astfel, la instalaţiile Teleferic Prahova o cartelă pentru o zi costă 143 de lei, una de o jumătate de zi 105 lei, iar pentru două zile 262 de lei. La instalaţiile Primăriei Sinaia, cartelele cu 80 de puncte costă 130 de lei, cele cu 100 de puncte - 160 lei, iar cele cu 250 puncte - 380 de lei. O urcare cu telescaunul din Valea Soarelui anulează 6 puncte, iar la telegondolă se anulează pentru o urcare 8 puncte.

Pârtie nouă la Buşteni

Schiorii avansaţi şi practicanţii snowboard-ului pot merge la Buşteni, unde se  schiază pe  Kalinderu I. Stratul de zăpadă măsoară în această stațiune 20-25 de centimetri și, în plus, pârtia este dotată cu nocturnă.

Domeniul schiabil de la Buşteni este deservit de un telescaun debraiabil care are o capacitate de transport de 1.200 persoane/oră. O cartelă valabilă pentru 6 urcări costă 75 lei, una cu 13 urcări costă 150 lei, iar preţul tichetului valabil pentru o zi ajunge la 250 de lei.

Staţiunea Buşteni deţine şi singurul Fun Park de pe Valea Prahovei, funcţional atât vara, cât şi iarna. Parcul este dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, are o pâtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este 5 lei/tură.

Sorica, pârtia vedetă de la Azuga

Staţiunea Azuga poate fi o alegere inspirată în weekend, cu cei 20-25 centimetri de zăpadă deja depuși. Aici sunt funcționale 7 pârtii de schi, cu o lungime totală de 7 kilometri şi 7 instalaţii pe cablu cu o lungime totală de 4 kilometri. Domeniul schiabil este format din pârtiile: Cazacu Teleski, Cazacu Variantă, Babyscki Cazacu, Sorica, Sorica Teleski, Sorica Sud şi Sorica La Stână. Toate pârtiile dispun de instalaţii de produs zăpadă artificială, tunuri şi lănci, iar Sorica Teleschi are şi nocturnă. La instalaţiile de teransport pe cablu ce deservesc Sorica, o cartelă pentru o zi costă 140 de lei, iar la Cazacu cea mai scumpă cartelă ajunge la 110 lei şi este valabilă pentru 90 de urcări. Azuga este singura staţiune care  a fost dat start-ul sezonului de schi pe zăpadă artificială, pârtiile Cazacu Teleski şi Babyscki Cazacu fiind practicabile.

La Predeal se schiază pe pârtia Clăbucet, unde condițiile sunt excelente: un strat de zăpadă de 30-35 de centimetri.

Centrele de închirieri de pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga practică aceleaşi tarife. Astfel, pentru închirierea unui echipament complet format din schiuri, clăpari şi beţe, preţul ajunge la 50 de lei pe zi, iar echipamentul de snowboard se închiriază cu 40 de lei pe zi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite