Turismul medical prinde contur în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai mulţi prahoveni practică turismul medical, ca modalitate de a petrece recuperarea într-un mediu relaxant şi frumos, beneficiind de cele mai bune tratamente. De exemplu, cinci zile într-un complex turistic din Telega costă 800 de lei, sumă în care sunt incluse cazarea, accesul la salină şi demipensiune.

Staţiuni precum Slănic, Ţintea şi Telega sunt în topul celor mai căutate destinaţii din judeţ pentru persoanele care vor îmbine frumosul cu utilul. Aici, doritorii pot avea parte, în special în sezonul estival, de tot felul de tratamente balneoclimaterice care îi pot „pune pe picioare".

„Sunt din ce în ce mai mulţi prahoveni care vor să-şi petreacă concediile la băi. Vor să se bucure de soare, să facă plajă şi să aibă parte de tot felul de tratamente pentru bolile de care suferă. Ca să nu plătească mulţi bani, sunt persoane care aleg să meargă aproape de casă, ca de exemplu la Ţintea şi la Slănic, unde stau nu mai mult de o săptămână. Costurile sunt minime în comparaţie cu ce avem pentru Litoralul românesc" a spus Didina Ionescu, agent de turism.  

Masaj, reflexoterapie şi băi în salină

În staţiunea Telega există mai multe lacuri sărate, formate în locul vechilor ocne, alimentate de izvoare şi uneori de apele de pe torenţi. Apa din aceste lacuri este indicată mai ales în balneoterapie. Intrarea costă între 5 lei pentru copii şi 15 de lei pentru adulţi. Posibilităţi de cazare sunt numeroase la pensiunile din zonă, cu preţuri începând de la 50 de lei pe noapte, camera.  De exemplu, un pachet turistic de cinci zile la Complexul Şoimul din Telega, pentru două persoane, costă 800 de lei, sumă în care sunt incluse cazarea, accesul la salină şi demipensiune. Maseuri cu experienţă vă pot reda vitalitatea prin intermediul unor  tehnici revoluţionare.

De apă, soare şi de toată atenţia medicilor  pot avea parte şi cei care optează pentru staţiunea Slănic, unde există lacurile Baia Baciului, Baia Roşie, Baia Porcilor şi Lacul Verde,  cu concentraţie mare de sare, folosite la tratarea unor boli reumatismale ginecologice, respiratorii şi vasculare. Staţiunea dispune de complex balnear şi de multe vile şi case private pentru cazare. Biletul de intrare este între 6 şi 13 lei. Şi în localitatea Ţintea, din apropiere de Băicoi,  puteţi merge în sezonul estival pentru soare, baie şi tratament balnear. Aici există  izvoare minerale termale  cu nămol recomandate în tratarea afectiunilor aparatului locomotor şi a sistemului nervos periferic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite