Trimişi în judecată pentru că au lăsat fără case mai mulţi bătrâni din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 persoane au fost trimise în judecată de către procurorii DIICOT Ploieşti pentru săvârşirea infracţiunii de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi pentru înşelăciuni cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals.

Este vorba despre cei care i-au lăsat fără case pe mai mulţi bătrâni din Ploieşti, după care i-au abandonat în străinătate pentru a li se pierde urma. Pe parcursul anchetei, procurorii l-au identificat şi pe bărbatul dus în Spania la cerşit, dar acesta nu mai doreşte să revină în ţară pentru că nu mai are unde locui aici. "Victima dată dispărută de familie a fost identificată într-o staţiune turistică din Spania. Se pare că bărbatul doreşte să rămână acolo, unde trăieşte din cerşit şi locuieşte în nişte gherete", ne-a declarat procurorul-şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, nouă bătrâni au rămas fără locuinţe după ce au fost păcăliţi să semneze actele de vânzare de către infractori. Prejudiciul se ridică la 1.320.000 de lei. "O să solicităm anularea contractelor de vânzare-cumpărare, astfel încât locuinţele să revină vechilor proprietari", a mai precizat Ionuţ Botnaru.

Potrivit anchetatorilor, suspecţii le câştigau încrederea bătrânilor, iar apoi le spuneau că au nevoie de un martor la notariat. Acolo, vârstnicii, mulţi cu probleme de vedere, erau puşi să semneze procuri prin care care suspecţii erau delegaţi să le vândă casele sau chiar contracte de vânzare-cumpărare.

Cercetările în acest caz continuă, în acest moment fiind analizate plângerile depuse de către alţi ploieşteni care susţin că au fost victimele reţelei care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite