Ploieşti: Rebegea a fost suspendat din funcţia deţinută la Tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Rebegea a fost suspendat din funcţia deţinută la Tribunal
Ploieşti: Rebegea a fost suspendat din funcţia deţinută la Tribunal

Judecătorul Dumitru Rebegea a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova pe timpul efectuării cercetării penale, după ce a fost arestat de procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

 „Am fost anunţaţi telefonic de către DNA, referitor la situaţia judecătorului Dumitru Rebegea. Urmează să fie delegată o altă persoană în funcţia de preşedinte a Secţiei Penale“, a declarat vicepreşedintele Tribunalului Prahova, Alina Anton. Totodată, şi dosarele care le avea pe rol Rebegea vor fi preluate de alt magistrat.

Magistratul a fost ridicat de anchetatori miercuri seară, pentru a fi cercetat într-un dosar cu două infracţiuni de luare de mită şi două de favorizarea infractorului, după ce, conform unui comunicat al DNA, existau dovezi că, în iulie-octombrie, ar fi primit 21.000 de euro, în două tranşe, iar în cursul lunii octombrie, a intrat în posesia a 9.000 euro, pentru punerea în libertate a doi inculpaţi aflaţi în arest preventiv.

Discuţii preliminare
Înainte ca judecătorul Rebegea să fie ridicat de la Tribunalul Prahova, conform unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat poliţiştilor ploieşteni să-l aducă la o secţie din oraş pe cunoscutul interlop Sandu Zamfir, zis Austrianu, unul dintre cei doi indivizi de la care primise bani, prin intermediul avocatei Viorica Pilică. Anchetatorii l-au luat pe acesta din secţia respectivă şi abia după o discuţie cu el şi avocata au recurs la reţinerea lui Dumitru Rebegea. În prezent, interlopul şi avocata sunt liberi, iar magistratul este în stare de arest preventiv.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite