Trenul Orient Express a poposit la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul tren Orient Express a ajuns luni în Gara Regală din Sinaia, în fascinatul său traseu între Paris și Istanbul. Următoarea oprire a trenului este Gara de Nord din București.

Cei aproximativ 100 de pasageri ai Orient Express-ului din America de Nord, America de Sud şi Europa au fost întâmpinați cu fanfare, după care, în cele trei ore de staționare, au vizitat Muzeul Naţional Peleş şi Mănăstirea Sinaia.

Orient Express este un hotel de lux pe roţi, fiind dotat cu 15 vagoane, din care şase găzduiesc restaurante, un snack-bar şi o bucătărie. Restul sunt vagoane de zi și de dormit. O călătorie cu acest tren celebru nu este la îndemâna oricui, doar dacă ne referim la prețul voiajului care este de 6.000 de euro. 41 de persoane, barman, ospătari, bucătari, un pianist, un translator și un medic stau la dispoziția călătorilor în toate cele 6 zile cât durează voiajul.

Geamuri de cristal

Parfumul de epocă este „întreținut" și de geamurile trenului, realizat din cristal veritabil, dar și de decorațiunile din lemn de mahon și vitraliile din sticlă de murano. „În 1883, la primul său voiaj, regale Carol I a aflat de trecerea trenului și l-a obligat să oprească în Sinaia, iar Majestatea Sa a invitat călătorii la inaugurarea Castelului Peleș. De atunci a rămas o tradiție oprirea trenului în Sinaia", povestește Vlad Oprea, primarul stațiunii.

Următoarea oprire a trenului este Gara de Nord din București.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite