Ploieşti: Trei licee din municipiu ar putea folosi energia verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Trei licee din municipiu ar putea folosi energia verde
Ploieşti: Trei licee din municipiu ar putea folosi energia verde

Primele soluţii după o lună de monitorizare sunt montarea de senzori de prezenţă, schimbarea becurilor clasice cu incandescenţă cu becuri economice şi introducerea unui soft pentru a diminua intensitatea luminii.

De aproximativ o lună, în trei licee din Ploieşti se desfăşoară programul “Monitorizarea consumurilor energetice în instituţii de învăţământ din Ploieşti”, care are ca scop reducerea consumului de energie electrică. Este vorba despre Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” şi Grupul Şcolar Energetic.

Proiectul îşi propune şi creşterea gradului de conştientizare al elevilor şi al administraţiei instituţiei de învăţământ cu privire la gestionarea consumului de nergie şi modalităţile de eficientizare ale acestuia.

Reducere a consumului de 20%
“Am montat contorii electrici inteligenţi care transmit  în timp real consumul energetic. Vom analiza aceste consumuri în cele trei şcoli după care vom lua o decizie în ceea ce priveşte eficienţa din punct de vedere electric”, ne-a declarat  Bogdan Potlogia, directorul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică şi Energii Regenerabile Ploieşti.

Acesta a enumerat şi câteva dintre soluţiile care ar putea duce la reducerea consumului: “Primele soluţii ar fi montarea de senzori de prezenţă, schimbarea becurilor clasice cu incandescenţă cu becuri economice şi introducerea unui soft pentru a diminua intensitatea luminii pe timpul orelor şi pe timpul nopţii. Estimăm o reducere a consumului energetic de 20% după primul an de monitorizare”.

Elevii sunt optimişti în ceea ce priveşte rezultatele acestui program şi sunt bucuroşi că liceele în care învaţă ar putea beneficia printre primele din judeţ de energie verde.

“Cred că lumea ar trebui informată mai mult despre beneficiile energiei regenerabile şi sunt de acord ca în şcoala noastră să se introducă acest tip de energie. Resursele sunt limitate şi trebuie să fim conştienţi că dacă nu le păstrăm o să avem de suferit mai târziu”, ne-a spus Cristiana Avram, elevă în clasa a XI-a la Colegiul “Alexandru Ioan Cuza”.
Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de minimum un an, cu posibilitatea prelungirii.

Floreştiul va obţine Certificate Verzi
Agenţia a susţinut şi Primăria Floreşti pentru a obţine licenţă de producător de energie electrică. Aceasta va deveni primul operator din ţară care va avea Certificate Verzi emise pe panouri fotovoltaice. Primăria a montat panouri solare pe Şcoala de Sport şi pe Căminul Cultural.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite