Traseul incredibil al banilor în furtul milionului de euro de la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amănunte incredibile ies la iveală în cazul furtului de un milion de euro. Cei doi hoţi au văzut ce se află în valiza furată abia pe un câmp. Au ascuns banii într-o balastieră şi în pardoseala unei case, locuri de unde mare parte din sumă a dispărut.

Alexandru Tănase, de 16 ani, singurul hoţ prins în cazul furtului de un milion de euro de la Ploieşti, a cerut vineri justiţiei să fie cercetat în stare libertate într-un recurs care i-a fost respins de magistraţi. A motivat, prin avocatul ales din oficiu, că nu reprezintă un pericol public, fapt lesne de contrazis de cele 13 dosare penale asemănătoare, aflate pe rolul Parchetului.

A apărut în faţa instanţei spăşit, dar destul de calm şi în continuare pare să nu conştientizeze că a fost, chiar şi pentru câteva zile, un om foarte bogat. Nu a dat nici o declaraţie presei, iar avocatul din oficiu a cerut din nou şedinţă secretă invocând faptul că este minor.

Traseul fabulos al banilor

Cercetările din dosar scot la iveală traseul furtului, unul la fel de fabulos ca şi cazul în sine. Cazul este în continuare plin de enigme, dar şi... bani lipsă.

Pe 14 ianuarie, pe la ora 18.30, Alexandru Tănase şi Ionuţ Lazăr, al doilea hoţ căutat acum în Europa, au pătruns prin escaladare şi efracţie în casa păgubitei din Bariera Bucureşti. Au luat de acolo o valiză, aflată de altfel la vedere, sub o scară, şi duşi au fost.

În drum spre satul Rachieri, unde locuiesc amândoi, pe un câmp, au deschis geamantul. Dacă este aşa cum au declarat, nu este greu de imaginat surpriza pe care au avut-o, dar şi prostia de care au dat dovadă când au lăsat pe câmp mai multe benzi de hârtie folosite pentru prinderea banilor, emise de o bancă, şi o sacoşă din plastic, cunoscută bine de partea vătămată şi despre care aceasta afirmă că în ea s-ar fi aflat bancnote de 20 de euro.

Partea leului

Cei doi au mers apoi acasă la Ionuţ Lazăr unde au împărţit banii în mod „egal", adică după numărul teancurilor de bancnote, fără să ţină cont de valoarea acestora. Acestora ar fi fost un moment bun pentru Alexandru Tănase să regrete că nu a fost la şcoala măcar în clasa întâi pentru că Ionuţ Lazăr, mai mare şi mai versat, l-a fraierit, luând el bancnotele valoroase, de peste 100 de euro.

Alexandru a declarat apoi anchetatorilor că partea sa a ascuns-o în două gropi situate în apropierea balastierei Bucov, iar Lazăr sub pardoseala din casă.

Spania-Rachieri-Spania-Italia?

În aceeaşi seară, nu s-au abţinut să nu se dea în stambă, la o petrecere cu băutură şi lăutari, unde au atras atenţia lui Viorel Gheorghe, un infractor din acelaşi sat, care l-a urmărit pe Alexandru şi sub ameninţarea bătăii, l-a pus să-i dea o mare parte din banii pitiţi într-o groapă. Cu tâlharul hoţului au mai fost în aceeaşi seară şi alte persoane, căutate acum de Poliţie. Viorel Gheorghe a fost oprit luni seară la Vama Nădlac. Avea asupra lui 10.000 de euro, iar acum este arestat.

Pentru că nu ştie carte, Alexandru Tănase nu a putut indica nici măcar câţi bani i-au fost furaţi în aceea seară. A doua zi, Ionuţ Lazăr fugise deja în Spania.

De parcă nu era suficient, şi acesta din urmă a fost prădat. L-a sunat din Spania pe Alexandru după ce auzise că i-au dispărut banii de sub pardoseala casei, fapt confirmat de acesta după verificări. Lazăr s-a întors din Spania şi au împărţit din nou, în mod egal, suma rămasă la Alexandru, 10 teancuri conţinând bancnote de 50 de euro, după spusele lui, adică 50.000 de euro, după care Lazăr a fugit din nou în Spania.

Ultimele informaţii indică faptul că Lazăr s-ar ascunde prin Italia.

Citiţi aici ultimele informaţii care se ştiu despre acesta

Cât au furat şi unde sunt banii?

Declaraţiile lui Tănase aveau să fie contrazise de faptul că anchetatorii au găsit la el, după capturare, 145.000 de euro: 27.000 de euro în pereţii casei şi în hornul sobei, iar alţi 118.000 după ce s-a întors la Rachieri după ce petrecuse câteva zile la o pensiune din Câmpina. Chiar şi aşa, dat fiind faptul că nu ştia să numere şi s-a înşelat, iar lui i-au revenit aproximativ 150.000 de euro, egal cu ceea ce a mers la Ionuţ Lazăr, apar nişte discrepanţe. 800.000 de euro lipsesc, dat fiind că suma reclamată ca fiind furată este de 1,1 milioane de euro.

image

Ipoteze

Mai multe ipoteze ar putea rezulta de aici: suma reclamată ca fiind furată a fost mai mică, Alexandru Tănase a furat banii din pardoseala casei lui Lazăr, Lazăr a înscenat furtul din pardoseală şi s-a mai întors şi după alţi bani pe care îi avea naivul Alexandru sau cei care i-au tâlhărit sunt, în realitate, în posesia celei mai mari părţi din suma furată.

Din prejudiciu au fost recuperaţi până acum 155.000 de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite