Ploieşti: Transportatorii prahoveni, luaţi la verificat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Transportatorii prahoveni, luaţi la verificat de poliţişti
Ploieşti: Transportatorii prahoveni, luaţi la verificat de poliţişti

Evize neconforme şi marfă fără acte au fost descoperite în timpul unor acţiuni ale agenţilor IPJ Prahova.

Aproximativ 100 de metri cubi de cherestea, 183.297 de litri de uleiuri vegetale şi 22 de tone de grâu au fost indisponibilizate de poliţiştii prahoveni în ultimele două zile, în urma unor controale efectuate la transportatori. La o societate comercială din localitatea Târgşoru Vechi au fost găsite, într-un depozit neautorizat, şapte rezervoare în care se aflau uleiurile minerale respective, rezervoare care nu erau montate conform prevederilor legale, fiind amplasate direct pe sol.

La faţa locului au fost găsite deversări de produs petrolier, peste care era aplicat un strat de rumeguş pentru absorbţie. Măsura s-a dovedit ineficientă, deoarece se înregistrase o poluare a solului pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. Cheresteaua a fost depistată într-un depozit legal, dar administratorul societăţii nu a putut prezenta pe loc documente de provenienţă a mărfii. Cercetările în cele două cazuri au fost extinse, poliţiştii acţionând împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova şi ai Inspectoratului Teritorial Regim Silvic Cinegetic Prahova.

Cărăuşie fără licenţă
În localitatea Cărbuneşti, oamenii legii au oprit în trafic un autotractor cu remorcă, aparţinând unei societăţi comerciale din Ciorani, în care se aflau 22 de tone de grâu. Încărcătura era transportată către firmă din Ploieşti şi reprezenta cota persoanelor care dăduseră teren în arendă. Şoferul nu a putut prezenta licenţă de transport. În acest caz au fost sesizaţi comisarii Gărzii Financiare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite