Ploieşti: Transportatorii prahoveni au fost controlaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Transportatorii prahoveni au fost controlaţi
Ploieşti: Transportatorii prahoveni au fost controlaţi

Poliţia Rutieră, alături de reprezentanţii Registrului Auto Român Prahova şi a Autorităţii Rutiere Române Prahova au efectuat ieri un control la transportatorii prahoveni, ca urmare a cazurilor de accidente la nivel naţional în care au fost implicate microbuzele de pasageri

“Principalele contravenţii de care se fac vinovaţi şoferii microbuzelor pentru transport este prezenţa în vehicul a mai multor călători decât permite numărul de locuri, neeliberarea tichetelor de călătorie, lipsa licenţelor de transport; oprirea în afara staţiilor, necordarea de prioritate în special la pietoni şi multe altele”, spune comisarul-şef, Ştefan Crivăţ, şeful Poliţiei Rutiere Prahova.

Pentru aceste neregului, mii de şoferi au fost amendaţi. „În Prahova 2.262 de sancţiuni pe această linie, în valoare de 349.000 de lei. Numai în prima zi din cadrul acţiunii „Microbuzul” am întocmit două dosare penale şi am acordat trei sancţiuni”, ne-a declarat subinspectorul Laurenţiu Drăghici, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Prahova.

Probleme sancţionate
Printre problemele depistate de autorităţi şi amndate se numărăr şi nepurtarea centurii de siguranţă, nerespectarea manevrei de depăşire, pătrunderea în intersecţie la culoarea roşie.

Unii dntre şoferi au fost sancţionaţi pentru că au folosit telefonul mobil fără a avea un dispozitiv de tip ,,mâini-libere”, sau au completat foile de parcurs în timpul mersului, au emis legitimaţii de călătorie şsau au numărta banii în timp ce conduceau. 

“Am fost şi noi prezenţi cu doi inspectori la ieşirea din Ploieşti, spre Târgovişte. Încercăm să oprim tentativele transportatorilor de a transforma oraşul în traseu de circulaţie. Deja au primit staţii în interiorul oraşului. În rest, principalele nereguli sunt legate de neconcordanţa dintre actele de licenţă şi actele vehiculului şi supraîncărcarea  vehiculelor peste numărul de locuri”, ne-a declarat Constantin Manta, şeful Agenţiei Autorităţii Rutiere Române Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite