Ploieşti: Trei prahoveni implicaţi într-un accident pe Transfăgărăşan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Sibiu cercetează cazul a trei prahovenii accidentaţi într-o zonă interzisă, care s-au aventurat, duminică, pe un drum periculos, dând dovadă de inconştienţă, fără a avea măcar maşina pregătită de iarnă.

Citeşte şi:

Poliţiştii sibieni au stabilit faptul că cei trei bărbaţi originari din judeţul Prahova au căzut cu maşina într-o râpă adâncă de aproximativ şase metri, pe DN 7 C - Transfăgărăşan -, după ce s-au aventurat într-o zonă închisă traficului rutier, pe un sector de drum complet acoperit cu zăpadă şi fără a avea maşina echipată pentru iarnă. Ei au încercat să ajungă la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, dar au sfârşit prin a fi preluaţi de două ambulanţe şi duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, pentru tratarea leziunilor grave pe care le-au suferit.

Şoferul şi unul dintre pasagerii maşinii respective sunt internaţi în instituţia medicală. Starea lor este stabilă, dar rămân în continuare sub supraveghere medicală şi tratament de specialitate. Din păcate, cea de-a treia victimă se afla în stare mult mai gravă, având fracturi multiple de coloană, şi a fost transportată încă de duminică seară, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni“ din Capitală.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că incidentul s-a produs la aproximativ un kilometru de Bâlea Lac. „Cei trei pasageri aflaţi în maşină au avut nevoie de descarcerare, în urma căderii în râpă“, a declarat Adrian David. A fost necesară intervenţia salvamontiştilor, care au ajuns la faţa locului după ce au preluat un apel de urgenţă dat la 112. Oamenii muntelui spun că este obligatorie respectarea semnificaţie indicatoarelor montate de către Compania de Drumuri Naţionale în zona respectivă şi că nu s-ar fi ajuns la producerea unui astfel de accident dacă turiştii prahoveni ar fi ţinut cont de avertizări şi nu ar fi dat dovadă de inconştienţă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite