Tragedie: Două eleve premiante au pierit înecate în râul Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Destinul a lovit crunt două familii vecine, din satul prahovean Bâra. Fiicele lor, care terminaseră anul şcolar cu medii foarte bune, au pierit, în această după-amiază, înecate în apele râului Ialomiţa.

Mădălina şi Liliana erau cele mai bune prietene. Şi cum ziua în care a avut loc serbarea de sfârşit de an a fost cu mult soare, cele două fete, de 10 şi respectiv 12 ani, s-au gândit să înceapă mult aşteptata vacanţa de vară cu o baie în râu.

Copilele, însoţite şi de alte colege de clasă, au lăsat ghiozdanele în curte şi au spus părinţilor că merg să se joace.  Numai că nu au indicat şi locul unde aveau să petreacă ultimele clipe din viaţă.

image

Fetele au fugit să se bălăcească în râul Ialomiţa, care curge în vecinătatea caselor lor. În doar câteva clipe, una dintre ele a dispărut sub apă, trasă de curentii puternici.  Cealaltă fată a încercat să o ajute, însă râul a înghiţit-o şi pe ea, sub privirile celorlalţi copii care strigau disperaţi după ajutor.

Fratele cel mare al Mădălinei, aflat şi el în zonă, a fugit să vadă ce s-a întâmplat. S-a aruncat în apă, încercând să-şi salveze sora şi pe prietena ei. Le-a adus la mal fără suflare, la jumătate de kilometru distanţă de locul unde s-a produs tragedia.

image

"Este o durere de neimaginat. Fetiţele astea erau premiante şi au avut un asemenea sfârşit. Erau cele mai bune prietene şi vecine, părinţii lor sunt oameni buni şi muncitori. Destinul i-a lovit pe nedrept" a spus îndurerată Elena Tonea, o localnică din Bâra.

image

În locul unde au fost scoase la mal trupurile neinsufletite ale fetitelor s-au adunat sute de persoane din sat, pentru a le jeli pe cele două copile, iar părinţii lor  au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a rezista şocului puternic. În loc să le sărbătorească pentru rezultatele foarte bune la învăţătură, familiile le vor conduce, peste două zile, la groapă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite