Topul zonelor din Ploieşti cu grad de infracţionalitate ridicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai frecvente sunt furturile din auto, de componente auto, spargerile de apartamente şi tâlhăriile.

De la începutul acestui an, în Ploieşti, s-au înregistrat peste 200 de cazuri de infracţionalitate stradală, situaţie similară cu aceeaşi perioadă a anului trecut. După cum ne-a declarat comisar şef Cristian Manea, şeful Poliţiei Municipiului Ploieşti, cele mai multe infracţiuni au avut loc în zona de nord-vest. “Putem spune că probleme mai multe au fost în zonele aferente secţiilor 2 şi 6. Ca şi localizare, aceasta înseamnă Bulevardul Republicii,  Cina – Radu de la Afumaţi, Piaţa Nord, zona centrelor comerciale Carrefour-Metro şi Bricostore – Real, Şoseaua Vestului, Cartier Malu Roşu, Elena Doamna şi Vasile Lupu”, a precizat şeful poliţiei municipale.

Furturile din auto, pe primul loc

Din totalul infracţiunilor stradale, cea mai mare pondere o au furturile din auto şi de componente auto. Din maşini se fură genţi, borsete lăsate la vedere, radio CD-uri sau aparatură electronică. Cele mai predispuse a cădea victime sunt fetele care îşi lasă de multe ori poşetele la vedere atunci  când coboară din maşină chiar şi pentru câteva minute.

“Am avut un caz de furturi din autoturisme în zona centrului comercial Carrefour. Erau indivizi veniţi din Mogoşoaia care îi pândeau pe ploieşteni să iasă cu căruciorul din magazin, iar în momentul în care îşi lăsau geanta pe bancheta din faţă şi se duceau să-şi aranjeze bagajele în portbagaj, aceştia fugeau cu geanta”, a mai precizat comisar-şef Cristian Manea.

Şi spargerile de locuinţe sunt printre preferatele hoţilor care profită de creşterea vegetaţiei şi forţează geamurile termopane în special de la parterul apartamentelor pentru a intra în casă. Ploieştencele trebuie să fie atente la bijuteriile pe care le poartă atunci când merg pe stradă pentru că s-ar putea să  rămână fără ele. Aşa au păţit două femei cărora le-a fost smuls lănţicul de la gât de către un tânăr care nici măcar nu împlinise 15 ani.

Băncile atrag hoţii

“Hoţii sunt atraşi de zonele vizitate de oamenii cu bani cum sunt băncile sau casele de schimb valutar. Iar cei care fură din buzunare se urcă în special pe traseele care fac legătura între gări şi cartiere cum ar fi 101, 102 sau traseul 2”, spune Cristian Manea. Prejudiciile la care se ridică pagubele produse de hoţi se situează între 200 de lei şi 5.000 de euro, cele mai mari valori fiind la furturile din apartamente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite