Ploieşti: A început “Târgul de Toamnă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti:  A început “Târgul de Toamnă”
Ploieşti: A început “Târgul de Toamnă”

Zeci de producători agricoli, comercianţi şi mesteri populari participă la cea de a VII-a ediţie a "Targului de Toamna" de la Ploiesti, organizat în acest weekend de primarie. Încă de la primele ore ale dimineţii produsele expuse la cele 70 de standuri au atras sute de localnici în piaţa amenajată lângă Halele Centrale.

Timp de două zile, astăzi şi mâine, ploieştenii sunt invitaţi cu mic cu mare la cel mai mare eveniment din octombrie, din municipiu -“Târgul de toamnă”. Manifestarea este organizată de Primărie pe strada Griviţei, pe spaţiul special amenajat cuprins între Bulevardul Republicii şi Piaţa Halelor Centrale.

Evenimentul, aflat deja la cea de-a VIII-a ediţie, reuneşte zeci de comercianţi veniţi atât din Prahova cât şi din alte judeţe ale ţări (Dâmboviţa, Argeş şi Sibiu) să-şi expună produsele spre vânzare la cele 70 de standuri puse la dispoziţie de municipalitate.

Pe o suprafaţă de 2000 metri pătraţi, comercianţii le oferă vizitatorilor diverse sortimente de vin şi must din podgorii renumite în ţară, produse apicole, fructe şi legume, brânzeturi, obiecte artizanale şi de artă populară, îmbrăcăminte, precum şi locuri special amenajate unde tot omul poate să servească un pahar de vin sau bere şi pastramă ori mici la grătar.

“Suntem mulţumiţi că am primit gratuit spaţiile pentru a ne expune mărfurile, aşa că şi preţurile produselor noastre sunt un pic mai mici. E şi criză, cumva a trebuit să le micşorăm. Mai şi negociem cu omul. Dacă vrea să cumpere caşcavea, de exemplu, în funcţie de cantitate, mai lăsăm la preţ”, a spus Ionel Banu, un producător de brânzeturi venit tocmai din judeţul Argeş.

Totodată, în cadrul târgului, ploieştenii vor avea ocazia să admire o expoziţie gastronomică cu preparate din carne şi alte produse tradiţionale.

Ambianţă de sărbătoare
Timp de două zile, ambianţa de sărbătoare este asigurată prin spectacole susţinute de Orchestra populară “Flacara Prahovei" a Filarmonicii "Paul Constantinescu", de solişti vocali ai Teatrului "Toma Caragiu" şi de Ansamblul Folcloric al Casei de Cultura "I.L.Caragiale" din Ploieşti.

“Este super frumos, chiar nu mă aşteptam. Totul este aranjat ca la carte, parcă te mândreşti că eşti ploieştean. Am venit mai mult să mă uit, nu neapărat să cumpăr ceva. Totuşi mi se par cam scumpe. Dar e frumoasă atmosfera, şi cred că seara o să fie şi mai interesant. Am venit mai mult pentru spectacolul de muzică populară”, a spus Denisa Toma, o ploieşteancă venită cu toată familia să petreacă la “Târgul de Toamnă”.

Preţuri de târg
Vizitatori pot cumpăra soiuri alese de vin roşu şi alb, cu preţuri cuprinse între 4, 5 lei - 15 de lei. Aglomeraţie este şi la standurile unde se vinde carne şi produse din carne. Cârnaţii de porc pot fi achiziţionaţi cu 12 lei kilogramul, iar pieptul de porc cu 14,5 lei. Cei care doresc să mănânce la mesele amenajate în perimetrul târgului pot găsi tochitură măcelărească cu 7 lei porţia, chifteluţe cu 1, 5 lei, mici cu 2 lei şi pui la tavă cu 30 de lei kilogramul.

Taxiurile au fost mutate din zonă
Taximetriştii însă nu prea au motive de bucurie. Pentru buna desfăşurare a Târgului de Toamnă organizat în centrul Ploieştiului, municipalitatea a decis să suspende temporar două staţii pentru taxi, în zona unde sunt amplasate standurile. Este vorba despre staţia pentru taxiurile de marfă amenajată la intersecţia străzii Emile Zola cu strada Griviţei şi de staţia pentru taxiurile destinate transportului de persoane de pe strada Griviţei - tronsonul cuprins între Emile Zola şi Bulevardul Republicii. Din această cauză, taximetriştii sunt nevoiţi să utilizeze celelalte staţii din localitate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite