Tinerii găsiţi morţi lângă o pădure din Sibiu ar putea fi doi soţi din Prahova UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrele se presupune că ar aparține tinerilor din imagini. Foto Adevărul Sibiu
Cadavrele se presupune că ar aparține tinerilor din imagini. Foto Adevărul Sibiu

Poliția Sibiu are indicii foarte puternice că cei doi tineri, găsiți morți într-o pădure din localitatea Boița, ar putea fi doi soți din Prahova, medici rezidenți

19 august, ora 12.30

Potrivit Adevărul Sibiu, anchetatorii sibieni spun că, din datele pe care le au până acum, nu se pune problema ca cei doi tineri să fi fost ucişi sau jefuiţi. Cât priveşte varianta ca tinerii să fi consumat droguri, se aşteaptă rezultatele expertizei toxicologice pentru a vedea dacă această ipoteză se confirmă sau nu.

De asemenea, în ceea ce priveşte intoxicaţia cu substanţe psihotrope a fost solicitată efectuarea expertizei toxicologice, singura care poate să ateste aceste aspecte şi care, până în prezent, nu a fost finalizată. Singura expertiză finalizată este cea a alcoolemiei care a evidenţiat o îmbibaţie alcoolică de 0,70 ‰ în cazul persoanei de sex feminin şi 0,80 ‰ în cazul bărbatului", a precizat Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

„În ceea ce priveşte identitatea acestor două persoane există indicii puternice că sunt doi tineri, soţ - soţie, domiciliaţi în judeţul Prahova. Referitor la activităţile derulate de aceştia după terminarea facultăţii de medicină s-a stabilit faptul că în România nu au susţinut examenul de rezidenţiat şi nu au lucrat în domeniu, însă nu s-a putut stabili cu certitudine că au activat în acest domeniu în Germania. Până în prezent nu s-a putut stabili data întoarcerii lor în România, acest lucru nefiind cunoscut nici familiei sau apropiaţilor, precum şi activităţile desfăşurate de aceştia până în momentul în care a survenit decesul", a adăugat Luciana Balteş.

18 august

Cei doi tineri găsiţi morţi la liziera unei păduri din zona localităţii sibiene Boiţa ar putea fi doi soţi din judeţul Prahova, în vârstă de 29 de ani, iar anchetatorii sibieni încearcă să desluşeacă misterul morţii celor doi.

Cadavrele erau într-o stare avansată de putrefacţie, iar legiştii au stabilit că tinerii, un bărbat şi o femeie, erau morţi de aproximativ 2 luni de zile.

Într-un aparat de fotografiat aflat lângă ei oamenii legii au descoperit şi o serie de fotografii, care se presupune că i-ar reprezenta pe cei doi și care au fost date publicității pentru a putea fi identificați.

„Până la acest moment sunt indicii puternice că sunt două persoane, soţ şi soţie, de 29 de ani fiecare, din judeţul Prahova. Până la acest moment nu s-a putut stabili care este cauza morţii, sunt luate în calcul toate variantele posibile, dacă este vorba despre o infracţiune cu intenţie, sinucidere, intoxicaţie cu substanţe stupefiante sau orice altă cauză medicală a morţii", a declarat Adriana Şandru, prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, pentru Adevărul Sibiu.

CITIȚI ȘI:

Se iau în calcul toate variantele, de la crimă la sinucidere

Doi tineri au fost găsiţi morţi la marginea pădurii Boiţa

O anchetă dificilă

În rucsacii celor doi au fost găsite mai multe cărți de medicină, iar lângă, aparatul foto. În mod ciudat, nu au fost găsite telefoanele mobile și nici actele de identitate, dar nu există indicii că aceștia ar fi fost jefuiți pentru că au fost găsiți întinși în iarbă, la un metru distanță unul de celălalt, iar pe corpuri nu pare a exista nici o urmă de violență.

Faptul că nu au fost dat dispăruți de familie pare explicabil prin faptul că familiile nu au acceptat niciodată  partenerii aleși de copii. Cei doi soți s-au cunoscut la Cluj, unde au studiat Medicina și ar fi lucrat temporar în Anglia și Germania ca medici rezidenți. Reveniseră în țară de câteva luni.

Pistele pe care merg anchetatorii sunt fie sinucidere, fie o supradoză care a dus la moartea celor doi. Cauza exactă a decesului va fi, însă, foarte greu de stabilit întrucât starea de degradare celor două trupuri este avansată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite