Ploieşti: Tinerii şi vârstnicii îşi modelează corpul în aer liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru aparate de fitness out-door instalate într-un parc din Ploieşti au devenit loc de atracţie pentru pentru ploieştenii dornici să-şi îmbunătăţească condiţia fizică sau să slăbească, fără să plătească bani pentru asta.

Criza economică a înjumătăţit clientela saloanelor de fitness din Ploieşti. Dacă anul trecut oamenii se înghesuiau să-şi facă abonamente pentru a merge la sală şi plăteau destui bani pentru asta, în 2009 situaţia s-a schimbat.

De când a venit vara, în fiecare zi a săptămânii, de dimineaţă şi până seara, aparatele de fitness montate în parcul de lângă Gara de Vest din Ploieşti sunt mai tot timpul ocupate.

Echipamentele out-door sunt  preferate de tinerii dornici să aibă un corp atletic, plin de muşchi, de copii curioşi să vadă la ce sunt bune, dar şi de femeile trecute de prima tinereţe, care vor să slăbească.

Şi cum utilizarea bicicletelor pentru gimnastică este gratuită, toată lumea consideră că montarea lor în parc este binevenită pentru momentele de relaxare de după serviciu.

„Vin cu fetiţa să o dau în leagăn, şi asta aproape în fiecare seara. Cât stă cu ceilalţi copii o supraveghez pedalând unul dintre aparatele de fintess. Aşa am prins drag de sport şi parcă am chef să stau mai mult la aer şi nu în casă”, a spus Matilda Dragomir, o ploieşteancă în vârstă de 34 de ani.

Echipaţi pentru fintess în parc
Cei care fac fitness pentru a slăbi sunt uşor de recunoscut. Sunt îmbrăcaţi sport, cu pantaloni de trening, cu tricou şi cu nelipsiţii adidaşi.

Este cazul Elenei Teodosiu, o casnică în vârstă de 50 de ani. În fiecare dimineaţă, puţin după ora 8, aceasta îşi face apariţia în parcul de lângă Gara de Vest. Are cu ea o sacoşă în care poartă în permanenţă un prosop şi o sticlă cu apă plată.

„Iau la rând toate aparatele. Am auzit caă este bine să faci mişcare, sport. Parcul acesta e păzit, nu-mi este frică că pot apărea tot felul de golani. Şi îmi place că nimeni nu râde de tine când te vede pedalând de zor o bicicletă din aceasta, fixă”, susţine ploieşteanca.

„Am probleme cu circulaţia şi medicul mi-a recomandat să fac sport. Şi cum nu nu pot să alerg şi nici să cheltui bani pentru gimnastică medicală, mi-am propus să mă pun pe picioare cu ajutorul acestor aparate de fitness”, a mai spus Elena Teodosiou.

Joggingul, la mare căutare
Parcul aflat în vecinătatea Gării de Vest nu este singura zonă unde ploieştenii pot face sport gratis. Pe aleile din preajma Sălii Sporturilor din Ploieşti, zeci de persoane fac jogging, mai ales seara, după ora 18.

„Alerg de două ori pe săptămână, în special dupa apusul soarelui, când este mai răcoare. Este plăcut afară şi cred că acest sport precticat în mod frecvent pe ajută să te menţii în formă, sănătos. Cred că joggingul este recomandat toturor celor care vor să se relaxeze după o zi încărcată la muncă”, este de părere Marian Sima, un tânăr în vârstă de 29 de ani.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite