Testări gratuite pentru depistarea astmului, în Prahova. Vezi centrele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Română de Pneumologie (SRP) organizează în perioada 7 - 18 mai o campanie națională de testare gratuită (spirometrie) pentru depistarea astmului. În Prahova sunt trei centre pentru analizele gratuite.

Campania se va desfășura în cabinetele medicale de specialitate din toata țara, lista acestora putând fi găsită pe site-ul www.invingeastmul.ro.

Testele sunt extrem de simple şi nedureroase. Campania îşi doreşte să atragă atenţia asupra necesităţii controalelor periodice ale aparatului respirator.

Potrivit datelor furnizate de SRP, în Europa de Vest, o persoană moare din cauza astmului în fiecare oră, iar în România, dintr-o clasă cu 30 de copii, 2-3 au astm.

Prahovenii care doresc să se testeze gratuit pentru a vedea dacă suferă sau nu de astm trebuie o pot face în trei centre de testare: Dispensarul TBC din Câmpina, la cabinetul Lazăr Rodica (telefon - 0244/371.533, program - luni- vineri: 08-14) și la cel al dr. Dumitrescu Elena (telefon 0244/371.533, program luni- vineri: 08-14), iar în Ploiești la Dispensarul TBC Cina, la dr. Iosip Irina (telefon - 0244/531.402, program - L, M, M, V 8-14 ; J 12-17).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite