Telescaun, teleschi şi două pârtii noi, la Sinaia (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtia Valea Soarelui 2 şi Pârtia Lăptici, dar şi un telescaun în Valea Soarelui şi un teleschi pe Pârtia Gondola 1 sunt inagurate astăzi la Sinaia, acolo unde este lansat şi noul brand al staţiunii: „Ski on sky".

VEZI AICI GALERIE FOTO

Autorităţile din Sinaia inaugurează, astăzi, două noi pârtii, Valea Soarelui 2, care are o lungime de 1.200 de metri şi Pârtia Lăptici, care are o lungime de 1.900 de metri şi o lăţime de 40 de metri.

Turiştii prezenţi astăzi în Sinaia au putut testa gratuit toate instalaţiile pe cablu din staţiune. „Ne încântă faptul că s-a mărit domeniul schiabil, iar noul telescaun ne ajută să ne antrenăm de două ori mai mult. Cu cel vechi putea urca doar de 12 ori pe zi, dar viteza mai mare a celui nou ne ajută să urcăm, în tot acelaşi timp, de 18 ori", a declarat Cristinel Bucur, antrenor la Club de Schi Carpaţi din Sinaia, care şi-a adus elevii să se antreneze pe noile pârtii.  

Tot azi a fost pus în funcţiune şi telescaunul din Valea Soarelui. Telescaunul este acoperit, parcurge un traseu în lungime de 1,6 kilometri şi poate transporta 1.800 de persoane, într-o oră.

image

„Pentru prima dată, cele două domenii schiabile, Valea Dorului şi Valea Soarelui, sunt legate în partea de jos. Astfel, toţi cei care vor folosi noul telescaun din Valea Soarelui pot schia pe toate cele şapte pârtii deservite", spune Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia. Investiţia a fost realizată prin Programul Naţional „Schi în România", valorea totală cifrându-se la peste 25 de milioane de lei, din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Testate gratuit

Tot pentru acest sezon, a fost dat în folosinţă şi un teleschi, care deserveşte Pârtia pentru începători, Gondola 1, situată la baza Telegondolei din Sinaia. Turiştii prezenţi azi la Sinaia au avut ocazia de a testa gratuit toate instalaţiile pe cablu din staţiune. 

image

Nu în ultimul rând, autorităţile au lansat cu această ocazie şi noul brand de iarnă al staţiunii, „Ski on Sky". Autorităţile au ales acest slogan, pentru că în Sinaia se creează fenomenul denumit „mare de nori", unic în România. Acest fenomen oferă senzaţia turiştilor că schiază deasupra norilor,  datorită situării plafonului de nori între Cota 1400 şi Cota 2000.

Cel mai mic schior din Sinaia a fost bucureşteanul Luca Rădulescu, de doar patru ani. „Am învăţat să schiez de când aveam doi ani şi îmi place tare mult. Astăzi m-am distrat fain la schi şi m-am plimbat cu telescaunul", a mărturisit Luca Rădulescu, un băieţel de numai patru ani.   

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite