Ploieşti: Tatiana Vasile este mamă şi tată pentru fetele de la internat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Tatiana Vasile este mamă şi tată pentru fetele de la internat
Ploieşti: Tatiana Vasile este mamă şi tată pentru fetele de la internat

Ocupă postul de pedagog la căminul internat al Colegiului “Jean Monnet” din Ploieşti şi are în grijă peste 100 de eleve de liceu.

Tatiana Vasile lucrează în învăţământ de când a absolvit Facultatea de Fizică şi Chimie din cadrul Universităţii Bucureşti. A fost, pe rând, profesor, educator, laborant şi de un an de zile este pedagog la Colegiul “Jean Monnet” din Ploieşti, care până de curând a purtat denumirea de Liceul Pedagogic.

În total a schimbat 18 locuri de muncă. Spune că şi-a dorit un job aproape de casă, ea locuind în municipiu, astfel încât să aibă grijă şi de cei doi copii ai săi.

“Am avut curajul să caut mereu ceva care să mă satisfacă atât din punct de vedere profesional cât şi afectiv. Mi-a plăcut dintotdeauna să lucrez cu copiii, motiv pentru care am rămas tot în învăţământ. Din 2006 m-am angajat la Colegiul “Jean Monnet”, am fost mai întâi laborant şi apoi am dat concurs pentru un post de pedagog. Este o muncă extraordinară, sper să ies la pensie de aici”, spune Tatiana Vasile.

Este un confident de încredere
Pedagogul Tatiana Vasile îşi petrece mai bine de opt ore, în fiecare zi, la căminul internat al Colegiului “Jean Monnet”. “Acasă a doi băieţi şi pot spune că acum sunt fericită. Mereu mi-au dorit să am şi o fată a mea, dar nu am reuşit. Aşa se face că Dumnezeu m-a răsplătit cu 105 de fete, deştepte, bine educate şi frumoase. Le-am devenit poate cel mai bun prieten, un confident de încredere şi, de ce nu, câteodată poate şi mamă. Atunci când au ceva pe suflet vin la mine să discutăm, când sunt bolnave mergem împreună la doctor, ba chiar le mai dau şi sfaturi despre cum ar trebui să se îmbrace ca să arate bine, atunci când ies la câte o plimbare”, povesteşte pedagogul.

Se distrează împreună cu elevele
Tatiana Vasile spune că bucuria sa cea mai mare, în calitate de pedagog, sunt momentele în care elevele de la internat iau câte o notă bună la ore sau la olimpiade.

“Petrecem atunci când avem sărbătorite. De axemplu, am organizat de Constantin şi Elena, o petrecere în pijamale, la care am fost şi eu invitată. Am dansat, am mâncat prăjituri cu ele, ba chiar am organizat un concurs de miss”, susţine Tatiana.

Pedagogul de la Colegiul “Jean Monnet” spune că îşi supraveghează îndeaproape fetele pe care le are în grijă, la internat. Le ştie problemele, ţine legătura cu părinţii lor, se interesează în permanenţă de situaţia lor şcolară, şi le motivează cu tot felul de activităţi pentru a le face viaţa mai frumoasă la cămin. “Le stimulăm să devină bune gospodine. Premiem în fiecare an cea mai frumoasă cameră de cămin. Sunt foarte ordonate”, spune Tatiana Vasile.

Întrebări şi răspunsuri
Care credeţi că sunt problemele adolescenţilor din zilele noastre?

T.V: Nu mai sunt aşa responsabili cum eram noi, la vârsta lor. Sunt dezordonaţi şi nu prea ştiu ce vor. Noi aveam o etică, un ţel, nu trăiam la întâmplare. Dacă părinţii şi cadrele didactice nu se ocupă de ei, mulţi se pierd.

Ce altă profesie v-aţi fi ales în viaţă dacă nu aţi fi lucrat în învăţământ?
T.V. Cred că aş fi fost o actriţă bună. Mi-am dorit să urmez o facultate de profil, când eram tânără nu ratam niciun film nou care apărea la cinematograf. Îi admir pe Sandra Bullock şi pe Mel Gibson şi îmi plac filmele de dragoste.

Ce-i place
Tatiana Vasile spune că-I plac spectacolele Teatrului “Toma Caragiu” din Ploieşti. Se laudă că este o bună bucătăreasă, specialităţile ei fiind clătitele, tortul de biscuiţi şi sarmalele. Şi-ar dori să ajungă la Veneţia, pe care îl consideră un loc foarte romantic.

Ce nu-i place
“Nu-mi plac oamenii intriganţi şi nici oamenii necinstiţi, care te mint pe faţă fără pic de ruşine. De aceea prefer să fiu înconjurată numai de persoane  sprirituale, glumeţe, oneste şi inteligente, care ştiu ce vor de la viaţă”

Profil

Născută
29 iulie 1958, la Ploieşti
Ultima şcoală absolvită
Facultatea de Fizică şi Chimie din cadrul Universităţii Bucureşti
Familie
Are doi copii

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite