Târgul de toamnă „Roadele pământului“ are loc, în acest weekend, la Câmpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Câmpina are loc Târgul de toamnă „Roadele pământului". Evenimentul se desfăşoară pe Bulevardul Carol I.

Alături de producătorii care şi-au anunţat prezenta în număr mare la târgul de toamnă, surprizele „delicioase" din acest weekend vor fi prepeliţa umplută cu pate de ficat preparat în casă, cârnaţii „la topor", pieptul de raţă de la Curteşti- Botoşani, dulceaţa, oţetul şi siropul de trandafiri de la Ucea De Sus- Braşov, usturoiul şi ceapa de Copălău şi, pentru ultima dată în acest sezon, îngheţată artizanală. Nici o gospodină nu trebuie să ocolească zona special amenajată în cadrul târgului dedicată producătorilor de legume şi fructe din Prahova şi împrejurimi.

Vizitatorii târgului se vor putea relaxa la mustărie, lângă grătarele care vor sfârâi, şi se vor putea fotografia, îmbrăcaţi în costume populare, la panoul special amenajat pentru aşa ceva. Suma care se va strânge din donaţiile celor care se vor fotografia la acest panou va fi donată Organizaţiei Umanitare Concordia şi Şcolii cu clasele I-VIII sanatorială Voila. Ambele instiuţii vor comercializa în cadrul târgului produsele pe care tinerii instuţionalizaţi le produc în fiecare zi.

Astfel, Organizaţia Umanitară Concordia, prin Brutaria Concordia va comercializa pâine cu seminţe de floarea soarelui, pâine de secară, chiflă Kornspitz, chiflă Dinkerl din făină de spelt, făină de soia, făină de cartof şi susan dar şi guglof, specilitate austriacă cu ciocolată, alune, stafide şi multe alte bunătăţi delicioase. Copii de la Şcoala cu clasele I-VIII sanatorială Voila îşi vor expune spre vânzare tablourile din lemn cu aplicaţii de flori uscate, cereale şi seminţe, buchete de flori uscate, flori şi fructe realizate din hârtie.

Tot în această perioadă va putea fi admirată şi expoziţia fotografilor amatori din cadrul Concursului de fotografie „De toamnă". Pasionaţii de fotografie sunt invitaţi  să participe la acest concurs, premiul care constă într-un coş cu bunătăţi în valoare de 250 lei fiiind acordat în urma clasamentului stabilit de către vizitatori. Fotografiile vor fi imprimate şi expuse în cazul târgului, sâmbătă şi duminică

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite