„Târgul cu bunătăți“ din Ploiești, călcat de inspectorii OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătorii de la târg vor fi amendați. Foto Dana Mihai
Producătorii de la târg vor fi amendați. Foto Dana Mihai

Mezeluri, brânzeturi și prăjituri ținute în aer liber, lipsa unor etichete care să informeze asupra termenului de valabilitate și produse puse la grămadă sunt deficiențele constatate, marți, de inspectorii OPC Prahova la „Târgul cu bunătăți" din centrul Ploieștiului.

Producători tradiționali și nu prea. Este concluzia la care au ajuns inspectorii OPC Prahova după o razie la târgul cu mezeluri, brânzeturi, prăjituri și băuturi din centrul Ploieștiului.

Neregulile constatate vizează lipsa unor documente care să ateste calitatea de producători, expunerea mărfurilor în aer liber și în plin soare, dar și lipsa unor etichete de informare asupra termenelor de valabilitate și a ingredientelor.

Mai mult, mulți dintre vânzători nu aveau mănuși, țineau carnea afumată lângă cea crudă, nu eliberau bonuri fiscale și nu aveau cântare verificate metrologic.

Pentru aceste nereguli, inspectorii OPC Prahova vor aplica amenzile maxime prevăzute de lege, câteva mii de lei, în funcție de gravitatea faptelor constatate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite