„Târgul cu bunătăţi“ ajunge la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Sinaia şi Câmpina, „Târgul cu bunătăţi" ajunge la Ploieşti, la Galeria Real. Peste 35 de producători şi meşteri populari vă aşteaptă cu produse cu specific pascal.

Coşuri încărcate de  brânzeturi de la Bran, preparate din carne de oaie şi porc de la Lăpuşel si Miercurea Ciuc, cozonaci, ciocolată de casă din Arad, gemuri şi dulceţuri argeşene, miere, vin şi palincă de Zalău, vestita turtă dulce din Bâscov, pâine, fructe uscate, kurtos, zacuscă de ghebe şi delicioasele langoşi sunt doar câteva dintre specialităţile pe care le puteţi găsi, în perioada 20-23 aprilie la Ploieşti, în standul special amenajat în Galeria Real.

Meşteri iscusiţi

Nu doar preparatele culinare sunt punctul forte al târgului pascal. Ploieştenii îşi pot cumpăra şi genţi din piele, realizate de meşteri populari, dar stilizate şi adaptate vremurilor noastre.

 „Meşteşugarii din Corund care împletesc şi olăresc cu atâta măiestrie lucruri de trebuinţă caselor de gospodari, bucovinenii care încondeiază ouă sau care pictează minunat icoane pe sticlă, dar şi cei care ţes vestitele ii de Breaza, nu vor lipsi de la târg", ne-au spus organizatorii.

Producătorii prezenţi la târg şi meşterii iscuiţi au încântat deja localnicii şi turiştii din Sinaia şi Câmpina, în weekend-urile trecute.

Succesul evenimentului a determinat organizatorii să realizeze lunar, începând cu această ediţie,  câte un astfel de târg slow-food la Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite