Târg de toamnă la Ploieşti, în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul oraşului va fi ocupat, sâmbătă şi duminică, de producători agricoli şi numeroşi artişti care vor concerta în Ploieşti.

„Târgul de toamnă", un eveniment aflat la a X-a ediţie în Ploieşti, se va desfăşura în acest an în zilele de 15 şi 16 octombrie, în locaţia devenită tradiţională pentru această manifestare. În afară de strada Griviţei, din apropierea Halelor Centrale din oraş, care va fi închisă circulației pe toată perioada târgului, organizatorii vor să extindă zona pietonală și pe strada Emile Zola, pe porțiunea dintre Primărie și Piața „Toma Socolescu". „Suntem în tratative pentru a obține toate autorizațiile necesare, dorința noastră este să amplasăm pe această arteră scenele pentru concerte", ne-a spus Valentin Spânu, directorul SC Hale și Piețe SA, instituția care se ocupă de organizarea târgului.

Invitații sunt pe măsura unei astfel de decizii de închidere a circulației. În acest an, capul de afiș îl vor ține instituțiile culturale din Ploiești: Ansamblul „Flacăra Prahovei" a Filarmonicii, componenții teatrului de revistă „Majestic" și ansamblurile Casei de Cultură I.L.Caragiale. „Una dintre surprize este prezența ansamblului Comunității Elene din Prahova, dar ploieștenii vor putea asculta și concerte susținute de Maria Văduva și Nicolae Vicol", ne-a mai spus Valentin Spânu.

Standuri și terase cu bunătăți

Pe strada Griviței, ploieștenii vor putea găsi peste 70 de producători și societăți comerciale din Prahova, Dâmbovița, Buzău, Argeș, Harghita sau Sibiu care îi vor îmbia cu bucate tradiționale, dar și cu produse bio. „Vor fi, în primul rând, specialitățile de sezon, adică struguri, must și vin din podgoriile prahovene de la Valea Călugărească și Urlați, țuică, pastramă, legume și fructe de toamnă", ne-a spus Valentin Spânu.

Și, dacă nu mai aveți răbdare până acasă, puteți degusta la fața locului foarte multe dintre aceste bunătăți și licori bahice pentru că în zonă vor fi amplasate terase unde micii și pastrama vor sfârâi la foc continuu.

Tot în acest weekend, „Târgul cu Bunătăţi", ajuns la cea de-a IV-a ediţie, revine în Sinaia, în perioada 14 - 16 octombrie 2011, în centrul oraşului. Surprizele „delicioase" din acest week-end vor fi dulceaţa, oţetul şi siropul de trandafiri de la Ucea De Sus, Braşov, şi, pentru prima data în cadrul „Târgului cu Bunătăţi" plăcinta de Turnu umplută cu dovleac, varză, brânză sărată, dulce sau cu mere.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite