Târg cu... trei joburi pentru studenţii ploieşteni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgul de joburi care avea ca scop prevenirea şomajului în rândul tinerilor nu i-a atras pe angajatori. Doar un singur agent economic din cei aproape 20 invitaţi la acest eveniment a fost prezent, motiv pentru care studenţii au plecat dezamăgiţi.

Un real dezinteres manifestat de angajatori pentru Târgul de joburi organizat, ieri, în corpul I al Universităţii „Petrol-Gaze" Ploieşti de către organizaţia nonguvernamentală AIESEC. Studenţii şi absolvenţii UPG au venit ieri cu speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă. Aceştia însă au avut partea de o supriză neplăcută: un singur angajator şi-a făcut apariţia la acest eveniment. Ca urmare, tinerii care au venit „înarmaţi" cu CV-uri şi cu mult optimism au plecat extrem de dezamăgiţi de oferta slabă a târgului.

Marius Dodon, managerul Societăţii Damproiect din Ploieşti a venit la acest eveniment în speranţa că va găsi tineri pregătiţi şi dornici de muncă. „Am primit câteva zeci de CV-uri din partea unor absolvenţi. Cu toate că sunt singurul angajator, nu pot spune că sunt extrem de mulţumit de candidaţi. Nu mulţi sunt într-adevăr pregătiţi din câte am observant. Asta în condiţiile în care cerinţele noastre nu sunt deloc mari. Oferta noastră este de trei locuri de muncă pentru ingineri mecanică. Urmează să analizăm toate CV-urile primite şi apoi îi vom chema pe unii dintre candidaţi la interviu în vederea angajării", ne-a spus Marius Dodon.

Cum au venit aşa au plecat

La rândul lor, studenţii şi absolvenţii ploieşteni au fost nemulţumiţi de „oferta" locurilor de muncă, unii dintre ei spunând că dacă ar fi ştiut că va fi prezent un singur angajator nu ar fi ieşit din case, mai ales pe temperaturile caniculare înregistrate de termometre încă de la primele ore ale dimineţii. „Am absolvit facultatea de ştiinţe economice. Când am fost admisă la această facultate visam să ajung manager într-o companie cu renume, însă acum am cam renunţat la acest vis. Ca proaspăt absolvent al unei facultăţi este foarte greu să îţi găseşti un loc de muncă în aceste vremuri. Am venit aici în speranţa că vor fi prezenţi mai mulţi angajatori, însă se pare că numai unul a răspuns invitaţiei organizatorilor. Anii trecuţi, la târgurile de profil participau zeci de agenţi economici care ofereau studenţilor sute de joburi, iar acum ni se oferă doar trei locuri de muncă. Am pierdut vremea participând la acest târg", ne-a povestit Andreea Baicu, în vârstă de 22 de ani.

Organizatorii le-au oferit participanţilor şi instruire asupra ofertelor de joburi (intership-uri) din întreaga lume.

Printre domeniile puse la dispoziţie în vederea alegerii jobului s-au regăsit contabilitate, management, marketing, IT, inginerie mecanică sau electrică. „Am organizat acest târg pentru a veni în spijinul absolvenţilor deoarece tinerii care ies de pe băncile facultăţilor îşi găsesc foarte greu un loc de muncă. Din păcate, dintre cei aproximativ 20 de angajatori invitaţi doar unul este prezent. De asemenea, le oferim tinerilor posibilitatea de a câştiga experienţă profesională în cadrul unor companii din străinătate", ne-a spus Alexandru Pap, reprezentant al organizaţiei AIESEC Ploieşti.   

Joburi puţine pentru prahovenii cu diplomă de licenţă

Potrivit Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Prahova, dintre cele aproape 250 de locuri de muncă vacante la nivelul judeţului numai nouă sunt destinate persoanelor care au absolvit o facultate. Patru dintre acestea sunt pentru ingineri, unul de agent turism şi unul de contabil, societăţile comerciale desfăşurându-şi activitatea în Ploieşti. La Câmpina sunt scoase la concurs pentru prahovenii cu diplomă de licenţă un post de medic specialist balneo-fizio, unul de economist şi un altul de inginer TCM. Cele mai multe joburi vacante sunt pentru vânzători şi pentru muncitorii necalificaţi, care pot lucra ca zidari.

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite