„Târg cu Bunătăți“, de Sfântul Ilie, la Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto „Târgul cu Bunătăți“
Foto „Târgul cu Bunătăți“

Cârnații și salamul picant, legumele proaspete și cadourile hand-made pentru sărbătoriții de Sfântul Ilie vor fi vedetele „Târgului cu Bunătăți" care poposește la Ploiești, în Parcul Toma Socolescu, de joi 19 iulie până sămbătă, 21 iulie.

Ploieștenii îi vor găsi la târg pe producătorii de carne brașoveni de la Ormenis și Rupea, de la care pot cumpăra cârnăciori picanți, de vită sau de porc, din cei subțirei de oaie, slănine fierte sau afumate, mușchiuleți și cefe de porc afumate, salam ormenisan picant, ciolane de porc afumate. Toate astea merg de minune cu un muștar natural de la Tecuci, de la doamna Bara și cu pâine pe vatră de la Rupea.

Și, pentru că e vară caniculară, legumele proaspete de la Bucșani de Dâmbovița se potrivesc de minune cu telemeaua proaspătă, cu brânză cu chimen, cașcaval afumat sau brânză de burduf în coajă de brad sau „la bașică" de la Fundata (BV), Cristianu (BV) și Zagra (BN). Și ce ziceți dacă mai puneți pe masă și o palincă Tramuta de la Tulca (BH), de la domnul Chișe, chiar înainte de masă, pentru poftă de mâncare și voie bună?

Cum plăcinta întinsă de Turnu (AR) creează dependență, chiar și pe timp de vară, veți putea cumpăra în acest week-end, la Ploiești, toate sortimentele: cu mere,vișine, brânză dulce și sărată, dovleac, nucă sau mac. Tot la „departamentul dulcegării" veți găsi turta dulce argeșeană și dulciurile ungurești, dulceața și siropul din petale de trandafir de la Ucea de Sus (BV), dar și mierea proaspătă de albine de pe Transfăgărășan, de la Cârțișoara.

Și, dacă tot este Sfântul Ilie vineri, puteți să treceți să cumpărați și cadouri pentru sărbătoriții zilei: obiecte decorative, vase din sticlă și bijuterii, oale din ceramică, obiecte decorative din lemn și de uz casnic, toate realizate manual cu drag și pasiune de meșteri populari și artiști handmade.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite