Târg. Sfârşit de Gerar cu zăpadă şi bunătăţi la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Târgului cu Bunătaţi din acest an va avea loc la Sinaia, în weekend-ul 27-29 ianuarie, în fata magazinului Winmarkt. Sinăienii şi turiştii vor putea degusta şi cumpăra bunatăţi tradiţionale româneşti şi specialităţi internaţionale italiene, spaniole şi olandeze.

Nelipsitele brânzeturi româneşti, brânza veche de oaie, brânza de burduf în coajă de brad sau cu chimen şi ardei, caşul afumat şi caşcaveaua vor sta alături de specialitaţile din brânză italiene şi olandeze - caşcaval cu busuioic, cu usturoi, pesto, roşii şi măsline, cu nucă, arpagic sau de capră maturat, picant şi parmigiano-reggiano, cunoscut sub numele de parmezan.

Cei care apreciază specialităţile din carne vor avea de unde alege: cârnăciori româneşti, salam la topor, muschiuleţ de porc afumat sau cârnaţi spanioli cu brânză, jambon de porc, salam de mistreţ, salamuri crud uscate italiene, prosciutto crudo şi şuncă de Parma, file de ton în ulei de măsline, file de anşoa.

Vegetarienii vor fi asteptaţi cu pateuri de măsline negre şi verzi, cu cocktail de măsline, anghinare murată, murături tradiţionale românesti, dar şi arpagic murat, zacuscă de vinete sau de ţelină, dulceţuri şi gemuri, miere, siropuri de cătina, vişine, zmeură, trandafiri.

Oferta de dulciuri va fi apetisantă şi de această dată: ciocolată de casă, halviţă, turtă dulce, cozonaci de casă, checuri, speciliatăţi italiene din migdale, fistic, nucă de cocos sau marţipan, alune, fistic şi migdale în zahăr caramelizat.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite