Tarabagiii de la Orăşelul Copiilor au protestat în faţa Primăriei Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii sunt nemulţumiţi că nu mai primesc tarabe în zona centrală, unde este vadul Foto: Alex Policală
Comercianţii sunt nemulţumiţi că nu mai primesc tarabe în zona centrală, unde este vadul Foto: Alex Policală

200 de comercianţi din Ploieşti au protestat, luni dimineaţă, în faţa Primăriei, nemulţumiţi că nu vor mai primi tarabe în centru cu ocazia desfăşurării Orăşelului Copiilor. Administraţia a decis ca Orăşelul să fie organizat la Sala Sporturilor, iar parcul din faţa Halelor Centrale va găzdui un târg al meşteşugarilor

Comercianţii, care au mai vândut la Orăşel şi în anii trecuţi, sunt nemulţumiţi că administraţia ploieşteană nu le va mai pune la dispoziţie spaţii în buricul târgului. Măsura mutării Orăşelului Copiilor în cartierul Vest a fost luată şi în ultimii ani, numai că tarabagiii mai primeau câteva spaţii şi pe vechiul amplasament, în faţa Halelor Centrale. De această dată, însă, Primăria a decis ca parcul de aici să găzduiască un târg meşteşugăresc. Luni dimineaţă, în jur de 200 de vânzători ploieşteni au venit la Palatul Administrativ pentru a le cere socoteală autorităţilor locale. Un grup de reprezentanţi a intrat la discuţii cu viceprimarul municipiului, timp în care ceilalţi au aşteptat, în linişte, afară. Oamenii au plecat, însă, dezamăgiţi. Nu numai că nu beneficiază de autorizaţii pentru zona centrală, dar încă mai au de alergat şi pentru tarabele din cartiere.

„Am trimis cereri la Primărie dar n-am primit niciun răspuns oficial. Ar trebuie să ne dea cât mai repede autorizaţiile, încât până pe 6 decembrie să reuşim să deschidem şi noi tarabele. Suntem plătitori de impozitze, avem cu toţii autorizaţii, desfăşurăm o activitate legală. În toate oraşele, primăriile distribuie locurile în primul rând comercianţilor locali, apoi, dacă mai rămân, invită şi din alte localităţi. Aici nu ne protejează nimeni, ba chiar mai suntem şi puşi pe drumuri trei-patru săptămâni“, s-a plâns Ştefan Ilieş, unul dintre vânzători.

Oamenii spun că vânzările din cartiere sunt mult sub cele din zona centrală, unde este vadul de clienţi. Mai mult, niciun traseu de transport în comun nu duce la Sala Sporturilor, ceea ce-i descurajează pe mulţi potenţiali clienţi, mai motivează tarabagiii. Un grup de vânzători a protestat şi iarna trecută, tot din cauza mutării Orăşelului.

Nu numai că nu a cedat la rugăminţile oamenilor, dar conducerea Primăriei le-a dat vânzătorilor o altă veste proastă. Sunt mari şanse ca traseul RATP care a circulat, iarna trecută, special pentru Orăşel, să nu mai fie pus la dispoziţie şi în acest an. „Orăşelul va fi organizat la Sala Sporturilor. Vor fi amplasate standuri în Piaţa Vest, Malu Roşu, 9 Mai, Mihai Bravu, Gara de Sud şi Complexul Nord. În centru va fi un târg de meşteşugari, cu bunătăţi şi produse de sezon. Avem în jur de 300 de cereri, care pot fi onorate dacă luăm în calcul şi locurile pe care le putem pune la dispoziţie la Sala Sporturilor. Traseul de transport public nu a prea avut succes anul trecut. Din centru sau de la Rondul I până la Sala Sporturilor nu durează mai mult de 20 de minute pe jos“, ne-a declarat Cristian Dumitru, viceprimarul Ploieştiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite