Tabără de aventuri la Bușteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă tot mai căutați o tabără potrivită pentru copil, „Adventure Team" poate fi o alegere indicată. Copiii sunt învățați să se orienteze pe munte, să deprindă noțiuni despre viața în sălbăticie și își vor dezvolta spiritul de competiție prin jocurile practicate.  

Succesul de anul trecut al „Adventure Team", dar și concurența taberelor private a determinat autoritățile de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova să continue acest program și în cursul verii 2011. Tabăra este organizată la Centrul de Agrement de la Bușteni, în vilele Șoimul și Crișul, până pe 6 septembrie, în serii de 110 locuri. Nu mai puțin de 600 de copii și tineri cu vârste până în 35 de ani din Prahova, dar și din întreaga țară sunt așteptați în aceatsă tabără.

„Avem foarte multe solicitări din Argeş, Bihor, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vaslui, dar mai sunt locuri disponibile. Tariful este de 65 lei pe zi, de persoană, adică 390 de lei pentru întreg sejurul de 6 nopți, iar participanții achită doar contravaloarea serviciilor de masă și de cazare. Costurile pentru activitățile educative sunt suportate din bugetul Autorității Naționale pentru Sport și Tineret", ne-a explicat Sebastian Petrescu, inspector tabere în cadrul DJST Prahova.

O tabără pentru cercetași

Spre deosebire de o tabără clasică, atracțiile „Adventure Team" sunt activitățile interesante propuse participanților: iniţiere în orientarea turistică, cu și fără hartă și busolă, parcurgerea unui traseu de inițiere, învățarea de noțiuni de prim ajutor, aplicaţii teoretice şi practice privind viaţa în sălbăticie - construirea adăpostului pentru odihnă, identificarea potecilor marcate, aprinderea focului fără mijloace moderne -, drumeţii tematice privind cunoaşterea florei şi faunei montane, noţiuni privind ecoturismul, dar și jocuri de cabană cu caracter stimulativ.

Dacă vreți, totuși, o tabără clasică pentru copilul dumneavostră, puteți alege destinațiile de la Cheia și Bușteni care aparțin tot de DJSTP, și unde un loc costă între 57 și 67 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite