Proteste. Sute de sindicaliştii vor picheta Prefectura Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modificarea Codului Muncii îi scoate în stradă pe sindicaliştii prahoveni. Mâine, între 12.00 şi 14.00, reprezentanţii tuturor confederaţiilor sindicale vor protesta în faţa Prefecturii Prahova, cerând preşedintelui să nu promulge varianta actuală a Codului Muncii.

La proteste sunt aşteptaţi aproximativ 400 de angajaţi din toate domeniile sociale: administraţie publică, sănătate, învăţământ, industrie, petrol, gaze, construcţii şi maşini.

„Având în vedere că acest Guvern mimează dialogul social, stabilim astăzi ceva, iar mâine schimbă cu altceva, nu avem altă soluţie decât să ieşim în stradă şi să protestăm împotriva înverşunării cu care guvernanţi vor să schimbe Codul Muncii în defavoarea salariaţilor", ne-a declarat Gheorghe Neaga, liderul sindical al CNSLR Frăţia, filiala Prahova.

Acesta a mai spus că principalele nemulţumiri ale salariaţilor sunt: desfiinţarea contractului colectiv de muncă naţional care constituia o bază de negociere pentru angajaţi, prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată până la trei ani, dispariţia condiţiilor în care se făceau concedierile colective şi majorarea timpului de lucru la şase zile pe săptămână. Profesorii din Prahova sunt nemulţumiţi şi de Legea Educaţiei şi de cea a Salarizării.

Urmează greva generală

 „Sunt mai multe prevederi în legea Educaţiei şi în legea Salarizării cu care nu suntem de acord. În loc să ne fie completate salariile, acestea au fost micşorate cu aproximativ 40%", ne-a spus Gheorghe Giurumescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Prahova. Dacă propunerile lor nu vor fi luate în considerare, sindicaliştii sunt hotărâţi să declanşeze greva generală în ziua în care preşedintele va promulga Codul Muncii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite